برای بهره مندی از تکنولوژی های جدید در دندانپزشکی حتما به پزشکان متخصص در این زمینه مراجعه کنید؛ زیرا برای به کارگیری بسیاری از این نوع از دستگاه های جدید و نوین، تخصص و دانش ویژه ای نیاز است. اگر دندانپزشک مربوط توانایی لازم را نداشته باشد ممکن است نه تنها درمان به طور کامل دنبال نشود بلکه فرد گرفتار مشکلات دیگری نیز گردد.پیش بینی شده است که با گذر زمان شاهد به وجود آمدن دستگاه های مدرن و پرکاربرد خواهیم بود که بتواند دوره ی درمان را به مدت زمان بسیار کم کاهش دهد به عنوان مثال اگر مراحل مربوط به ارتودنسی نیازمند ماه ها و یا حتی سال ها زمان برای درمان است به راحتی می توان با بکارگیری روش های نوین بتوان در مدت زمان چند روزه اقدامات لازم را نهایی کرد.
ارتودنسی دیمون چیست؟
ارتودنسی دیمون Damon Orthodontics انقلابی بزرگ در حوزه ارتودنسی ایجاد کرده و متخصصان معتقدند این سیستم ارتودنسی به نوعی رولز-رویس دنیای بریس های ارتودنسی است. این سیستم براکتی، به گونه ای طراحی شده که طول دوره درمان و صاف شدن دندان ها و مراجعه به متخصص ارتودنسی را کاهش داده و از طرفی باعث صرفه جویی در زمان، هزینه و همچنین موجبات راحتی بیشتر بیماران را فراهم می کند.
براکت دیمون به حفظ بیشتر بهداشت دهان و دندان کمک میکنند و به دلیل اینکه اغلب اوقات خودش، خودش را تنظیم می کند نیاز به مراجعه مکرر به کلینیک دندانپزشکی را به شدت کاهش می دهد.
نحوه کار ارتودنسی دیمون
بر خلاف بریس های سنتی و فلزی مرسوم که در آن سیم های قوس دار ارتودنسی از میان براکت های فلزی عبور کرده و فشار لازم برای صاف شدن دندان ها، توسط متخصص باید مکررا تنظیم شود، در ارتودنسی دیمون، ویژگی براکت دیمون باعث میشود که یک مکانیزم اسلاید مانند به سیم قوس دار مخصوصی اجازه دهد تا آزادانه حرکت کرده و فشار وارد شده به براکت ها و دندان ها را تنظیمم کند.
بررسی فواید ارتودنسی دیمون
این ارتودنسی، توانسته با حذف کش های کوچک که در روش های ثابت ارتودنسی دندان استفاده می شد، بسیار کاربرد خود را ارتقا دهد. در واقع در ارتودنسی های سنتی کشهای کوچکی وجود دارند که باید سیمها را به براکت ها متصل سازد، اما در ارتودنسیِ دیمون از این کشها که گاهی بسیار دردسرزا بودند؛ خبری نیست و فرد بسیار راحت تر میتواند دوره ارتودنسی خود را بگذراند.
حذف کش های دردسرزا
در این نوع ارتودنسی با حذف کش های ارتودنسی یا همان لیگاتورهای الاستیکی و بجای آن استفاده از مکانیسم قفل و بستی که تعبیه شده است توانسته بسیاری از مشکلات دیگر را نیز حل کند. علاوه بر این، با حذف کش ها، اصطکاک، سایش و درد کش های ارتودنسی نیز حذف می شوند.
بهداشت بیشتر دهان
این نوع ارتودنسی برای کودکان بسیار مناسب است: از آنجایی که رعایت بهداشت در ارتودنسی برای سنین پایین مشکل تر است، ارتودنسی دیمون برای سنین پایین بسیار مناسب تر بنظر میرسد و میتواند به کودکان کمک نماید.
در نتیجه این روش کار را برای بهداشت دهان و دندان در ارتودنسی و بعد از آن نیز آسان تر می کند.
عدم تغییر رنگ
عدم تغییر رنگ: تغییر رنگ کشهای ارتودنسی یکی از معضلات فردی است که برای هر کسی که از ارتودنسیهای سنتی استفاده مینماید؛ ایجاد میشود، اما در این نوع ارتودنسی به دلیل حذف این کش ها توانسته این معضل را نیز حل نماید.
کاهش تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی
کاهش تعداد مراجعات به مطب: در ارتودنسی های سنتی فرد برای تنظیم لیگاتورهای الاستیکی مجبور بود تا به طور مرتب به دکتر مراجعه نماید، اما با آمدن ارتودنسی های دیمون این دفعات به حداقل خود رسید و دیگر نیازی نیست که فرد به طور مرتب به متخصص ارتودنسی خود مراجعه نماید و این موضوع بسیار میتواند در دقت و هزینه ها صرفه جویی شود.
ظاهر زیباتر و روشن ارتودنسی
این ارتودنسی به گونه ای طراحی شده است که بیمار میتواند دندان های خود را در شیوه صحیح راحتتر حرکت دهد.همچنین طراحی زیبا این ارتودنسیها باعث شده است که فرد در دوره ارتودنسیِ خود نگرانی تغییر در چهره و آسیب به زیبایی خود نباشد، زیرا ارتودنسیِ دیمون با طراحی زیبا توانسته مورد تایید افراد بسیاری قرار بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله هزینه ارتودنسی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟ مراجعه کنید.
درباره ایمپلنت دندان چه می دانید؟
ایمپلنت جایگزین مصنوعی دندان است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای پر کردن جای خالی دندانها در نظر گرفته میشود. ایمپلنت دندان یک میله کوچک پیچی شکل است که طی یک عمل جراحی در داخل استخوان فک فرو میرود تا به استخوان اطراف جوش خورده و آماده نگه داشتن تاج مصنوعی دندان شود. در واقع پایه ایمپلنت به عنوان ریشه دندان عمل میکند و روکش دندان به عنوان تاج دندان. بنابراین ایمپلنت نیازی به تکیه بر دندانهای اطراف ندارد و در داخل استخوان فک ثابت می ماند. فرایند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت را یکپارچگی استخوان (osseointegration) میگویند.
جنس مواد ایمپلنت
بیشتر ایمپلنتهای دندان از تیتانیوم ساخته میشوند اما ایمپلنت دندان زیرکونیا نیز وجود دارد. تیتانیوم و زیرکونیا هر دو موادی هستند که بدن با آنها سازگار بوده و آنها را به عنوان مهاجم خارجی تلقی نمیکند بنابراین واکنش نشان نمیدهد.
در حال حاضر احتمال موفقیت ایمپلنت دندان نزدیک به ۹۸ درصد است یعنی یکی از موفق ترین درمانها محسوب میشود.
مراحل جراحی کاشت دندان
۱. بررسی وضعیت دهان و دندان : در ابتدا وضعیت دهان و سلامتی تان ارزیابی میشود و عکس های لازم گرفته میشود. کیفیت و حجم استخوان در این مرحله به دقت بررسی میشود تا مشخص شود ایمپلنت از پشتیبانی کافی برخوردار خواهد بود یا خیر.
۲. برنامه ریزی و نوبت دهی : سپس برنامه ریزی درمانی صورت میگیرد و نوبت جراحی برایتان تعیین میشود.
۳. بی حسی یا بی هوشی : پیش از شروع کار، تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی قرار میگیرید. گاهی همراه با بی حسی، نیاز به آرام بخش نیز وجود دارد.
۴. خارج کردن دندان قبلی : اگر هنوز دندان آسیب دیده کشیده نشده باشد، ابتدا دندان با دقت و ملایمت کشیده میشود تا آسیبی به استخوان و بافتهای نرم نرسد.
معمولا در این مرحله پیوند استخوان فک انجام میشود و مواد پیوندی استخوان در داخل استخوان حفره خالی دندان قرار میگیرند. در این صورت دندانپزشک دو تا شش ماه صبر میکند تا استخوان التیام کامل پیدا کند و آماده جراحی شود. در صورتی که ایمپلنت در فک بالا در عقب دهان جایگذاری میشود، گاهی به دلیل کم بودن ارتفاع استخوان فک در این ناحیه و احتمال سوراخ شدن سینوس، عمل لیفت سینوس انجام میشود که در آن کف حفره سینوس بالا کشیده شده و زیر آن مواد پیوندی اضافه میشود.
۵. سوراخ کردن استخوان : در صورتی که نیازی به تقویت استخوان نباشد، مرحله بعدی پس از کشیدن دندان، سوراخ کردن استخوان است. با دریل دندانپزشکی استخوان به اندازه مورد نظر سوراخ میشود و ایمپلنت داخل آن قرار داده میشود. سپس سوراخ ایمپلنت با قطعه ای به نام پیچ درپوش بسته میشود.
۶. جایگذاری ایمپلنت و بخیه کردن لثه : مرحله بعدی بخیه کردن لثه است. ممکن است دندانپزشک لثه را اطراف ایمپلنت بخیه کند و سر ایمپلنت بیرون بماند و یا لثه را روی ایمپلنت بکشد و بخیه کند تا از ایمپلنت بیشتر محافظت شود. در حالت دوم، بعدا برای نصب روکش دندان باید یه جراحی ساده صورت بگیرد تا لثه برش خورده و روی ایمپلنت باز شود.
۷. زمان انتظار برای پیوند استخوان و ایمپلنت : پس از جایگذاری ایمپلنت، بسته به شرایط و کیفیت استخوان، مدت زمانی که باید منتظر بمانید از دو ماه تا شش ماه متفاوت است. در این مدت نباید هیچ فشاری بر ایمپلنت وارد شود. باید بگذارید استخوان رشد کرده و به تدریج به ایمپلنت پیوند بخورد تا ثبات ثانویه در ایمپلنت برقرار شود.
۸. قراردادن اباتمنت : پس از جوش خوردن استخوان و ایمپلنت به یکدیگر، مرحله بعدی فرا میرسد. دندانپزشک پیچ درپوش ایمپلنت را باز میکند و قطعه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ میکند. اباتمنت همانند دندان تراشیده ای که قرار است روی آن روکش نصب شود عمل میکند و پایه ای برای اتصال روکش است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ایمپلنت دندان چیست؟ را بخوانید.
- منبع: dental-news.ir