درمان های دندانپزشکیعارضه های دهان و دندان

ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

با انتخاب دکتر ایمپلنت دندان متخصص می‌توان عوارض آن را تا حد زیادی کاهش داد. ایمپلنت نیز مانند بسیاری از درمان‌های دیگر دارای مزایا و معایبی در کنار هم بوده که شناخت آنها برای افرادی که قصد انجام این کار را دارند ضروری است. اگر دندان‌های شما دچار آسیب شده و باید آنها را ایمپلنت کنید، بهتر است به‌ طور کلی با این روش درمان، انواع و عوارض آن آشنا شوید. در ادامه به ‌صورت کامل به‌ بررسی این مبحث پرداخته‌ایم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت در واقع پیچی است که معمولا از تیتانیوم ساخته می‌شود. افرادی که به پوسیدگی دندان دچار شده­اند، در صورتی که هیچ راهی برای درمان دندان آسیب‌دیده نداشته باشند، بایستی برای جویدن غذا یا حتی زیبایی لبخند و چهره، از روش ایمپلنت استفاده کنند.

دکتر ایمپلنت دندان باید پیج تیتانیومی که کاملا با سلول‌های بدن سازگار است را درون استخوان فک قرار داده تا کاملا به یک‌دیگ ر جوش بخورند. این فرآیند بین ۳ تا ۴ ماه طول می‌کشد و پس از آن روکش و تاج دندان ساخته‌شده و روی پیج قرار داده می‌شود.

 نداشتن دندان جلو باعث ایجاد احساس نارضایتی از چهره و کاهش اعتماد به نفس می‌شود. همچنین دندان‌های عقب نیز نقش مهمی در جویدن غذا و سلامت دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند. در نتیجه متوجه می‌شویم وجود همه دندان‌ها ضروری بوده و در صورت افتادن یا کشیدن هر کدام باید برای ایمپلنت اقدام کنیم.

انواع ایمپلنت دندان

انواع متفاوتی از ایمپلنت دندان وجود داشته که دکتر ایمپلنت دندان پس از معاینه و بررسی فک تشخیص می‌دهد کدام گزینه برای شما مناسب‌تر است. از آنجایی که دسته‌بندی‌های متفاوتی برای انواع ایمپلنت مطرح شده است برای آشنایی با آن، باید تفاوت هر کدام را بشناسیم. این تفاوت‌ها به شرح زیر است:

مطالعه بیشتر
لمینت دندان چیست؟ + مراحل

شکل ایمپلنت

قسمتی که درون استخوان فک قرار داده می‌شود که به آن فیکسچر نیز می‌گویند طراحی‌های متفاوتی از جمله استوانه‌ای، مخروطی و … داشته که دکتر ایمپلنت با بررسی استخوان فک مناسب‌ترین گزینه را برای فرد انتخاب می‌کند.

تاج ایمپلنت

این قسمت که به آن اباتمنت نیز گفته می‌شود دارای طراحی‌های متفاوتی بوده که هر کدام ویژگی خاصی دارند. برای متصل‌کردن تاج به فیکسچر توسط دکتر ایمپلنت دندان از یک پیچ خیلی ریز استفاده می‌شود.

پیج اتصال‌‌دهنده

این پیج که وظیفه اتصال اباتمنت و فیکسچر را بر عهده دارد نقش مهمی در ایمپلنت دندان ایفا می‌کند. زیرا در صورت فشار زیاد به تاج احتمال شل­شدن این بخش وجود دارد. هر چند در طراحی‌های جدید سعی شده که ایمپلنت به ‌گونه‌ای انجام شود تا میزان احتمال شل‌شدگی آن تا حد زیادی کاهش یابد.

تکنولوژی مورد استفاده

این گزینه در جوش­خوردن ایمپلنت با استخوان فک تاثیر زیادی داشته و سبب طول عمر بالای ایمپلنت دندان خواهد شد. مواد دیگری نیز در افزایش طول عمر این روش تاثیر دارد که به شرح زیر است:

  • استخوان فک­بیمار از کیفیت خوبی برخوردار باشد.
  • ایمپلنت با استفاده از بهترین برندهای موجود انجام شود.
  • پیداکردن دکتر خوب برای ایمپلنت دندان بسیار مهم است.
  • بهداشت و تغذیه بعد از ایمپلنت جدی گرفته شود.
  • با توجه به نظر پزشک در فواصل زمانی مختلف برای چک­کردن ایملنت به دکتر ایمپلنت دندان در یک کلینیک معتبر مراجعه کنید.

عوارض ایمپلنت دندان

از آنجایی که ایمپلنت دارای دو مرحله می‌باشد عوارض آن نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

مطالعه بیشتر
همه چیز درباره ایمپلنت دندان

عوارض بعد از کاشت فیکسچر

این مشکلات معمولا به‌ صورت طبیعی یا غیر طبیعی ظاهر می‌شوند که به شرح زیر است:

عوارض طبیعی

عوارضی که مشاهده آنها کاملا طبیعی بوده و دیدن آنها نباید باعث نگرانی شود این مشکلات عبارتند از تورم، درد و تب نه‌ چندان شدید.

عوارض غیر طبیعی

این عوارض در اثر سختی جراحی به ‌وجود آمده و شامل مواردی مانند پارگی غشاء سینوس که توسط جراح درمان می‌شود، احتمال افتادن فیکسچر یا ریشه دندان به داخل حفره سینوس بوده که باز هم وظیفه جراح، خارج کردن آن است و همچنین بی‌حسی لب پایین که باید پس از گذشت ۲ ساعت از بین برود.

در برخی موارد نیز ممکن است توسط دکتر ایمپلنت دندان پایه ایمپلنت درون کانال عصب قرار داده شود که در این صورت لازم است پایه از آن قسمت خارج شده تا فشاری روی عصب نباشد.

عوارضی که پس از روکش ایمپلنت ایجاد می‌شود

این عوارض شامل دو دسته مشکلات طبیعی و غیر طبیعی بوده که عبارتند از:

عوارض طبیعی بعد از روکش

فشار بر دندان‌های مجاور و لثه که معمولا با گذشت مدت زمان کوتاهی برطرف می‌شود.

عوارض غیر طبیعی بعد از روکش

اگر دندان ایمپلنت‌شده هم‌سطح دندان مجاور نباشد سبب گیر غذایی شده که نتیجه آن پوسیدگی دندان مجاور است. گیر غذایی ممکن است باعث ایجاد آسیب در لثه نیز شود. شل­شدن پیج اباتمنت از مشکلات بزرگی بوده که پس از ایمپلنت ممکن است اتفاق بیفتد.

از آنجایی که بسیاری از پزشکان قادر به اصلاح آن نیستند یا تمایلی به این کار ندارند بهتر است در انتخاب بهترین دکتر ایمپلنت دندان دقت کنید. زیرا در صورت ایجاد مشکل برای این پیچ و شکستگی آن حین اصلاح، دیگر نمی‌توان از روکش استفاد کرد. فیکسچر بدون تاج نیز اصلا جلوه خوبی برای دندان‌ها ندارد.

مطالعه بیشتر
تاثیر ژنتیک بر پوسیدگی دندان ها چیست؟

لب‌پر شدن تاج دندان نیز یکی از معضلات پس از ایمپلنت است که معمولا در مطب با کامپوزیت اصلاح شده یا به لابراتوار ارسال می‌شود تا در آنجا پرسلن به آن اضافه شود.

ایمپلنت دندان

جمع‌بندی

انتخاب دکتر ایمپلنت که از تخصص کافی برخوردار بوده و از بهترین برندهای موجود در بازار برای بیماران استفاده کند از عوامل مهم در کاهش عوارض ایمپلنت است. قراردادن پیچ تیتانیومی درون استخوان فک و گذاشتن تاج یا روکش بر روی آن را ایمپلنت می‌گویند که روشی برای کاشت دائم دندان است. 

ایمپلنت از سه بخش پایه ایمپلنت یا فیکسچر، تاج یا اباتمنت و پیج اتصال‌دهنده ساخته شده که هر کدام دارای انواع یا اشکال متفاوتی هستند. عوارض ایمپلنت در دو مرحله خود را نشان می‌دهد که برخی از آنها پس از جراحی توسط دکتر ایمپلنت دندان بوده و برخی دیگر بعد از قرارگیری تاج خود را نشان می­دهد.

از طبیعی‌ترین عوارض ایمپلنت می‌توان به تورم، درد، تب، فشار روی لثه و دندان اشاره کرد. عوارض غیر معمول ایمپلنت نیز عبارتند از پارگی غشاء سینوس، افتادن ریشه دندان در حفره سینوس، بی حسی لب، گیر غذایی، لب‌پر شدن دندان و … .

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا