معرفی درمان های دندانپزشکی

ترمیم دندان شکسته، نکات ضروری برای ترمیم کردن دندان شکسته!

ترمیم دندان شکسته: شکستن، ترک خوردن یا ساییده شدن دندان ممکن است باعث درد شدیدی شود. دندان می‌تواند به انواع مختلف آسیب ببیند و شدت این آسیب‌ها بستگی به نوع ضربه‌ای که به دندان وارد شده است دارد، که ممکن است آسیبی جزئی یا سنگین باشد.

در صورت وقوع آسیب جدی، راهی جز مراجعه به دندانپزشک برای درمان وجود ندارد.

در کوتاه‌ترین زمان ممکن، شما تنها باید درد را کاهش دهید و بیشتر مراقبت کنید تا بتوانید از آسیب بیشتر جلوگیری کنید.

دندان شکسته ممکن است ظاهر لبخند شما را تحت تأثیر قرار دهد و همچنین ممکن است خراشی در زبان ایجاد کند. همچنین، به دلیل از دست دادن شکل و استحکام اولیه، ممکن است شکستگی دیگری در دندان رخ دهد.

از سوی دیگر، شکستگی دندان می‌تواند باعث ایجاد شکاف در دندان شود و در این حالت، احتمال گیر کردن خوراکی در دندان و در نتیجه بروز پوسیدگی دندان و التهاب لثه نیز افزایش می‌یابد.

آشنایی با ساختار دندان سالم:

برای بهتر درک کردن عواقب دندان‌های شکسته، باید علل بروز این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم. دندان در واقع از سه لایه تشکیل شده است: مینا، عاج و پالپ. لایه بیرونی و بالاترین لایه را مینا نامیده می‌شود که سخت‌ترین ماده در بدن انسان است و حتی قوی‌تر از استخوان‌هایی است که اسکلت را تشکیل می‌دهند. مینا به رنگ سفید است و به عنوان لایه‌ی حفاظتی دندان در اطراف آن عمل می‌کند. بخشی از دندان که در بالای لثه قرار دارد و هنگام خنده به آن نگاه می‌کنیم، به آن تاج دندان گفته می‌شود. در زیر مینا، بافت نرمی به نام عاج وجود دارد که بخش اصلی ساختار دندان را تشکیل می‌دهد و نقش محافظتی برای قسمت پالپ دندان (شامل رگهای خونی و اعصاب) را دارد. عاج و پالپ، ریشه‌های دندان را در فک محکم نگه می‌دارند.

بخش پایینی دندان از ریشه تشکیل شده است و در لثه و فک قرار دارد. این بخش بافت مینای دندان را ندارد، بلکه با لایه‌ای به نام سمنتوم پوشیده شده است. سمنتوم شبیه به مینای دندان است، اما کمی نرم‌تر است. لایه سطحی مینا در معرض آسیب و شکستگی قرار دارد.

هنگامی که یک دندان شکسته، ترک خورده یا خرد می‌شود، در ابتدا تأثیری بر روی لایه بیرونی یعنی مینای دندان می‌گذارد. با این حال، در شرایط خاص، آسیب و شکستگی ممکن است عاج و پالپ دندان را نیز درگیر کند. به عنوان مثال، در صورت وقوع ضربه شدید، صورت و دندان‌ها ممکن است آسیب ببینند. در شرایط عادی، لایه‌های داخلی دندان تحت تأثیر شکستگی قرار نمی‌گیرند، اما اگر ترمیم دندان شکسته به موقع انجام نشود، پالپ و ریشه دندان ممکن است تحریک یا آلوده شوند.

ترمیم دندان شکسته
یکی از دلایلی که باعث نازیبا شدن چهره و لبخند افراد می‌شود، شکستگی دندان است، به ویژه اگر شکستگی در قسمت جلوی دهان رخ دهد. این موضوع تأثیر قابل توجهی بر روی چهره و اعتماد به نفس افراد دارد.

مطالعه بیشتر
آشنایی با انواع بی حسی و آرامبخشی در دندانپزشکی

برای ترمیم شکستگی دندان، راهکارهای مختلفی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. عموماً نوع شکستگی دندان و موقعیت آن به دندانپزشک امکان می‌دهد که روش مناسب‌تری برای ترمیم دندان را انتخاب کند. شکستگی ممکن است باعث بروز مشکلاتی در فعالیت‌های روزمره مانند بلع و به خصوص تکلم شود، بنابراین در صورت وقوع هرگونه شکستگی، باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کرده و درمان را آغاز کرد.

قبل و بعد از ترمیم دندان شکسته در کلینیک سیمادنت:
فهرست مطالب:

  • بعد از ترمیم شکستگی دندان
  • قبل از ترمیم شکستگی دندان
  • دریافت مستقیم نوبت برای ترمیم دندان شکسته از کلینیک سیمادنت
  • دریافت نوبت
  • نام و نام خانوادگی*
  • تلفن همراه*
  • ۰ از ۱۱ (حداکثر کاراکتر)

چه عواملی باعث شکستگی دندان‌ها می‌شوند؟

برخی از علل شایع شکستگی دندان شامل خوردن غذاهای سفت مانند آبنبات، جویدن یخ یا برخورد با عوامل فیزیکی مانند تصادف، سقوط و برخورد با اشیاء سخت است. همچنین، حضور تعداد زیاد و پوسیده‌های گسترده در دندان می‌تواند منجر به شکستن آنها شود که بیمار باید در زمان مناسب برای درمان آن‌ها اقدام کند. با این حال، به دلیل پیشرفت فناوری در علم دندانپزشکی مدرن، راه‌حل‌های متنوعی برای ترمیم دندان شکسته وجود دارد تا شکل و فرم ظاهری دندان را با توجه به شرایط بیمار و نوع و موقعیت شکستگی به حالت اولیه بازگرداند. به عنوان پیشگیری بهترین درمان است، بنابراین در ادامه به بررسی کامبرای ترمیم دندان شکسته، دندانپزشکان از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. در زیر چند روش رایج برای ترمیم دندان شکسته آورده شده است:

۱. روکش پروتزی (کرون): این روش شامل استفاده از روکشی است که بر روی دندان شکسته قرار می‌گیرد. روکش پروتزی می‌تواند از مواد مختلفی مانند پورسلن، متال کرون، زیرساخت فلزی و یا آمالگام استفاده کند. دندانپزشک بر اساس شرایط بیمار و موقعیت شکستگی، بهترین نوع روکش را تعیین می‌کند.

۲. روکش زیریکس: این روش نیز شامل استفاده از روکشی است که بر روی دندان شکسته قرار می‌گیرد. روکش زیریکس از مواد سرامیکی با کیفیت بالا ساخته می‌شود و با دندان طبیعی بسیار شبیه است. این روش به طور ویژه برای ترمیم دندان‌های جلویی مناسب است.

۳. مصنوعی پرکننده: در برخی موارد، اگر شکستگی دندان نسبتاً کوچک باشد، دندانپزشک ممکن است از مصنوعی پرکننده استفاده کند. این روش شامل استفاده از مواد رزینی یا کامپوزیت است که به دندان متصل می‌شود و شکل و فرم دندان را بازسازی می‌کند.

۴. ایمپلنت دندان: در صورتی که دندان شکسته نمی‌تواند ترمیم شود، ایمپلنت دندان می‌تواند یک راه حل دائمی باشد. در این روش، یک جراحی کوچک صورت می‌گیرد تا یک پیچ ایمپلنت در فک جایگذاری شود و سپس یک پروتز دندانی روی آن قرار می‌گیرد.

در هر صورت، برای ترمیم دندان شکسته بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما می‌تواند بر اساس شرایط شما و نوع شکستگی، بهترین روش را برای ترمیم دندان شما تعیین کند.

چرا دندان می شکند؟ (با علل شکستن دندان بیشتر آشنا شوید)

چرا دندان می شکند؟ (با علل شکستن دندان بیشتر آشنا شوید)

دلیل اصلی شکستن دندان اغلب به دو عامل برمی‌گردد. علت اصلی و مهمترین آسیب‌های دندانی پوسیدگی است. و بعد از آن، عوامل خارجی (به جز پوسیدگی) مانند ورود ضربه، ساییدگی دندان‌ها و غیره می‌توانند به طور مستقیم منجر به شکستن دندان و یا پر شدن لب دندان‌ها شوند.

مطالعه بیشتر
دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی چگونه است؟

توضیح عامل اول: پوسیدگی دندان
زمانی که بافت مینای دندان به دلیل تهاجم اسید و فعالیت باکتری‌ها یکپارچگی خود را از دست می‌دهد و تخریب می‌شود، استحکام دندان کاهش می‌یابد و حفرات در آن ایجاد می‌شود. هرچقدر که دندان پوسیده‌تر باشد، ممکن است با هر بار جویدن، به خطر شکستن بیشتر بیافتد. در بعضی موارد، به دلیل شدت پوسیدگی، تکه‌های بزرگی از بافت دندان به دلیل کاهش استحکام آن شکسته و جدا می‌شوند.

توضیح عامل دوم: عوامل خارجی شکستن دندان
عوامل خارجی به معنای این است که دندان تحت تأثیر و فشار نیروهای خارجی قرار می‌گیرد. زمانی که عامل خارجی و مقصر در میان باشد، عموماً لبه‌های دندانی شکسته و آسیب می‌بینند. به عنوان مثال، موارد زیر همگی می‌توانند به نحوی منجر به پر شدن لب دندان شوند و فرد را به دندانپزشک مراجعه جهت ترمیم دندان شکسته کنند:

  • شکستن تخمه و سایر غذاهای سفت و سخت
  • چریدن اشیاء سفت و سخت مانند یخ، ناخن، خودکار و مداد و غیره
  • ساییدگی دندان‌ها (به دلیل استرس و فشار روانی بیش از حد در طول روز یا حتی در خواب)
  • برخورد با ضربه به دهان و دندان (مانند برخورد با مشت، توپ، سنگ یا اشیاء دیگر به دهان)

درمان دندان شکسته در دندانپزشکی چیست؟

نوع درمانی که برای دندان شکسته انتخاب می‌شود، بستگی به نحوه و شدت شکستگی داردرمان دندان شکسته در دندانپزشکی بستگی به نحوه و شدت شکستگی دارد. در برخی موارد، اگر شکستگی کوچک و سطحی باشد، ممکن است دندانپزشک بتواند با استفاده از مواد ترمیمی مانند رزین کامپوزیت (کامپوزیت) یا پروتزهای دندانی موقت، دندان را ترمیم کند.

اما در مواردی که شکستگی بزرگتر و جدی‌تر باشد و بافت داخلی دندان (عصب و ریشه) تحت تأثیر قرار گرفته باشد، روش‌های درمانی متفاوتی اعمال می‌شود. اگر عصب دندان تا آخرین لایه آن تحت تأثیر قرار گرفته باشد، عصب‌کشی و روش درمانی جذب عصب (روت کانال) انجام می‌شود. سپس با استفاده از مواد ترمیمی، دندان ترمیم می‌شود. در برخی موارد، اگر شکستگی به حدی جدی باشد که ترمیم دندان ممکن نباشد، نیاز به خارج کردن دندان ممکن است و انتخاب جایگزینی مانند پل، ایمپلنت دندانی یا نصب دندان مصنوعی (دندان مصنوعی) برای جایگزینی دندان از دست رفته وجود داشته باشد.

مهمترین نکته این است که در صورت شکستن دندان، بهترین کار این است که به سرعت به دندانپزشک مراجعه کنید تا او بتواند تشخیص دقیقی از وضعیت دندان شما بدهد و برنامه درمانی مناسب را تعیین کند. همچنین، برای جلوگیری از شکستن دندان‌ها، حفظ بهداشت دهان و دندان، استفاده از مسواک و مسواک‌زنی منظم، استفاده از نخ دندان و رعایت مراقبت‌های لازم برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

مطالعه بیشتر
لیست بهترین متخصصان برتر کامپوزیت دندان در تهران به انتخاب مجله آموزشی جامعه دندانپزشکی برای خانواده

روش‌های ترمیم دندان شکسته ناشی از عوامل خارجی به دو حالت مختلف تقسیم می‌شوند.

در حالت اول، زمانی که پالپ دندان آسیب ندیده باشد، ترمیم دندان شکسته به صورت زیر صورت می‌گیرد:

  1. اسپلینت دندان (Tooth Splint):
    در صورتی که دندان ترک خورده باشد ولی لبه پر نشده باشد، اسپلینت دندان می‌تواند راهکار مناسبی باشد. در این روش، دندان آسیب دیده با دندان سالم (مجاور دندان ترک خورده) به وسیلهٔ باند یا اتصال متصل می‌شود تا به استخوان‌ها و لثه‌های اطراف دندان آسیب دیده اجازهٔ بهبودی داده شود. این روش به ویژه برای دندان‌هایی که شل یا به اصلاح لق شده‌اند، مفید است.
  2. تغییر شکل دندان (Reshaping):
    اگر دندان ترک خورده به صورت جزئی لبه پر شده باشد، می‌توان با تراش بسیار کوتاه و پالیش آن، مشکل را برطرف کرد. این روش نیز یک روش ساده و کم هزینه برای ترمیم دندان شکسته یا لبه پر شده است که نتایج نسبتاً خوبی به دنبال دارد.
  3. اتصال مجدد دندان (Reattachment):
    در بسیاری از موارد، امکان اتصال قطعه‌های جداشده دندان با استفاده از لایهٔ نازکی از کامپوزیت فلو (Flow) وجود دارد. در این روش، ابتدا دندان تمیز و پاکسازی می‌شود و سپس لایهٔ کامپوزیت فلو اعمال می‌شود تا قطعه جداشده روی کامپوزیت قرار گیرد. در واقع، کامپوزیت فلو به عنوان چسب بین قطعه جداشده و دندان عمل می‌کند. در پایان، در صورت لزوم، محل شکستگی با استفاده از کامپوزیت‌های معمولی تقویت می‌شود.
  4. پر کردن دندان (Filling):
    در صورتی که نتوان دندان را با روش اتصال مجدد یا تغییر شکل دادن ترمیم کرد و آسیب وارده کمی بیشتر از حد انتظار باشد، گزینهٔ اول ترمیم، پر کردن دندان است. با استفاده از این روش می‌توان یک حفره یا شکستگی را ترمیم کرد. پر کردن دندان روشی بی درد است و همعمولاً در یک جلسه انجام می‌شود. مراحل پر کردن دندان عبارتند از:
  5. آماده‌سازی: ابتدا، دندان مورد نظر برای پر کردن تمیز می‌شود. پزشک دندان، قسمت‌های مختلف دندان را بررسی می‌کند و قسمت‌های متخلخل، پوسیدگی یا باز شده را تشخیص می‌دهد.
  6. حفره‌پر کردن: پزشک دندان مقداری از بافت آسیب دیده را با استفاده از بور (ابزار حفره‌کن) حذف می‌کند تا حفره‌ای منظم و شکل‌پذیر برای پر کردن دندان ایجاد شود.
  7. لایه‌بندی: پزشک دندان ابتدا یک لایهٔ پرایمر (مادهٔ آماده‌کننده سطح دندان) روی دندان اعمال می‌کند. سپس یک لایهٔ آدژوانت (چسب) روی لایهٔ پرایمر قرار می‌دهد. این لایه‌ها به عنوان یک پیوند بین دندان و مادهٔ پر کننده عمل می‌کنند.
  8. پر کردن: پزشک دندان مادهٔ پر کننده را به حفرهٔ دندان اضافه می‌کند و آن را به طور صاف و یکنواخت شکل می‌دهد. معمولاً از موادی مانند رزین کامپوزیت (composite resin) یا آمالگام (amalgam) استفاده می‌شود. پزشک دندان مادهٔ پر کننده را به شکل دلخواه مدل‌سازی می‌کند و آن را به دندان چسبانده می‌کند.
  9. شکل‌دهی و پالیش: پس از پر کردن دندان، پزشک دندان شکل‌دهی و پالیش می‌کند تا سطح پر شده صاف و هماهنگ با سایر دندان‌ها باشد. این فرآیند شامل برش‌ها، سمت‌بندها و پالیش سطح است.
  10. انواع ونیر دندان: ونیرهای دندان یک روش بسیار موثر برای پنهان کردن دندان‌های لب پر شده و ترک خورده است. این ونیرها پوسته‌ها یا لایه‌های بسیار نازکی هستند که به منظور بهبود ظاهر جلویی دندان‌ها به آنها متصل می‌شوند. دو نوع ونیر مشهور به نام لمینت دندان و ونیر کامپوزیت وجود دارند که علاوه بر اصلاح طرح لبخند، برای ترمیم دندان‌های شکسته نیز استفاده می‌شوند.
  11. انله دندان: در صورتی که یکی از دندان‌های مولر یا پره‌مولر به شدت آسیب ببیند و همچنین بخش میانی سطوح جونده آن نیز آسیب ببیند، می‌توان با استفاده از انله دندان، شکستگی را ترمیم کرد.
  12. توضیح درباره روکش دندان: در برخی موارد شکستگی دندان به طور وسیعی رخ می‌دهد و در این موارد، دندانپزشک ممکن است تصمیم بگیرد از روکش دندان استفاده کند. با این حال، در اکثر مواقع، دندان‌هایی که به هر دلیلی شکسته شده‌اند، نیازی به روکش دندان ندارند و می‌توان با استفاده از کامپوزیت، ترمیم محافظه کارانه‌تر و بهتری انجام داد.
مطالعه بیشتر
دندان اضافی چیست؟ + معرفی انواع دندان های اضافی + بررسی ارتودنسی دندان اضافی

ترمیم دندان شکسته در حالت دوم:
در برخی شکستگی‌ها، ممکن است پالپ دندان (اعصاب و عروق) نیز آسیب ببیند و در این صورت، لازم است به یک دندانپزشک اندودنتیست مراجعه کرده و درمان ریشه صورت گیرد. پس از ۷ تا ۱۰ روز از درمان ریشه، دندان شکسته با استفاده از یکی از روش‌هایی که پیشتر اشاره شد، ترمیم می‌شود.

همچنین، برخی از تخصصی‌های اندو دندانپزشکی در موارد اورژانسی (مانند زمانی که بیمار در سفر است) و در صورت نیاز به درمان ریشه، می‌توانند در همان جلسه درمان ریشه و ترمیم کامپوزیت دندان شکسته جلو را انجام دهند. با این حال، باید به خاطر داشت که این ممکن است فشار زیادی به دندان وارد کند و احتمال تشدید دردهای پس از درمان ریشه را افزایش دهد.

آخرین راه‌حل درمان دندان شکسته چیست؟

در صورتی که دندان شما پس از ترک برداشتن یا شکسته شدن قابل ترمیم نباشد، احتمالاً در نهایت مجبور خواهید شد آن را خارج کرده و از دهانتان بیرون بیاورید. پس از خارج کردن دندان، روش‌های مختلفی برای پر کردن جای خالی آن وجود دارد. به عنوان مثال، ایمپلنت دندان، پل یا بریج دندان، گزینه‌های جایگزین برای دندانی که از دست رفته است.

مواردی که قبل از مراجعه به دندانپزشک باید در نظر گرفته شوند:

همانطور که اشاره شد، ترمیم دندان شکسته باید حتماً توسط دندانپزشک انجام شود، بنابراین بهتر است به یک دندانپزشک (بهترین حالت، یک تخصصی در زمینه ترمیم و زیبایی دندان) مراجعه کنید. اما همیشه قابلیت مراجعه فوری وجود ندارد. به عنوان مثال، ممکن است شخص در نیمه‌شب با شکستگی دندان روبرو شود و یا کلینیک دندانپزشکی در نزدیکی محل زندگی وجود نداشته باشد.

آخرین راه‌حل درمان دندان شکسته چیست؟

در چنین شرایطی، مراقبت‌هایی در خانه لازم است تا تا زمان مراجعه به دندانپزشک و ترمیم دندان شکسته انجام شود. شما می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. پیدا کردن قطعات جدا شده از دندان:
    معمولاً پس از شکستن دندان، قطعه یا قطعاتی از آن جدا می‌شوند. بهتر است این قطعات را در داخل شیر (در ابتدا) یا آب قرار داده و در عرض ۴۸ ساعت به تخصصی در ترمیم و زیبایی دندان مراجعه کنید. قرار دادن قطعات شکسته به این دلیل است که آن‌ها آب خود را از دست ندهند یا خشک نشوند.
  2. اگر قطعات شکسته در دسترس نباشند، چگونه می‌توان دندان را محافظت کرد؟
    معمولاً با شکستن دندان، مقدار زیادی از عاج دندان در معرض قرار می‌گیرد. این به این معنی است که توبول‌های عاجی زیادی به محیط دهان باز می‌شوند. توبول‌ها لوله‌های نازک و میکروسکوپی در لایه عاج هستند که نسبت به سردی، گرمی، تغییرات pH و دیگر عوامل حساس هستند. وقتی توبول‌ها به محیط دهان باز هستند، دندان بسیار حساس می‌شود و فرد ممکن است درد و حساسیت زیادی تجربه کند.
مطالعه بیشتر
لمینت دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟ + فیلم مراحل انجام لمینت دندان + قیمت لمینت دندان

برای محافظت از دندان تا زمان شروع درمان و ترمیم دندان شکسته، بهتر است از مصرف خوراکی‌ها و به خصوص نوشیدنی‌های سرد و گرم اجتناب کنید. از آن قسمت از دهان که دندان شکسته شده است اجتناب کنید و ممکن است بخش‌های دیگر از دندان را هم محافظت کنید.

  1. رعایت بهداشت دهان:
    در زمان انتظار برای ترمیم دندان شکسته، بهداشت دهان خود را حفظ کنید. دندان‌ها و لثه را به طور مرتب با مسواک و معجون دندان تمیز کنید. از آب دهان ضدعفونی کننده استفاده کنید تا باکتری‌ها را کنترل کنید و عفونت را جلوگیری کنید.
  2. استفاده از دردآورها:
    در صورتی که درد و حساسیت داشته باشید، می‌توانید از مسکن‌های دارویی موجود در داروخانه استفاده کنید. اما قبل از مصرف هر گونه دارو، بهتر است با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.

همچنین، باید به یاد داشته باشید که این تنها اقدامات موقتی هستند و بهترین راه حل برای ترمیم دندان شکسته، مراجعه به دندانپزشک است. دندانپزشک شما می‌تواند وضعیت دندان را ارزیابی کند و روش‌های مناسب ترمیم را برای شما تعیین کند تا دندان به حالت طبیعی خود برگردد.

رعایت چه نکاتی موجب پیشگیری از انجام ترمیم دندان شکسته می‌شود؟

برای جلوگیری از شکستگی دندان، باید به نکات زیر توجه کنید:

۱. اجسام سفت مثل یخ، شیرینی سخت، استخوان و غیره را نجوید.
۲. دندان قروچه نکنید و دندان‌های خود را به هم نسایید.
۳. اگر عادت به دندان قروچه در زمان خواب دارید، از یک نگهدارنده یا محافظ دهان (نایت گارد) در زمان خواب استفاده کنید.
۴. از ورزش‌های رزمی و شرکت در دعوا دوری کنید.
۵. هنگام رانندگی، همیشه کمربند ایمنی خود را ببندید و از کمربند ایمنی مناسب برای فرزند خود در زمان رانندگی استفاده کنید.
۶. منزل خود را در برابر خطرات احتمالی ناشی از برخورد با اجسام تیز یا لیز خوردن و افتادن که ممکن است باعث شکستگی و ترک خوردگی دندان شود، ایمن نمائید. همچنین، لازم است مراقب کودکان خود باشید و از محافظ در راه‌پله‌ها و لبه‌های میز برای پیشگیری از آسیب احتمالی استفاده کنید.
۷. اگر شما یا فرزندتان فعالیت‌های ورزشی انجام می‌دهید، از محافظ دهان و دندان در زمان انجام این فعالیت‌ها استفاده کنید.

مطالعه بیشتر
معرفی تخصص های دندانپزشکی

سوالات متداول

آیا امکان چسباندن دندان شکسته در خانه وجود دارد؟
خیر، به هیچ عنوان امکان چسباندن دندان شکسته در خانه وجود ندارد و هرگونه تلاش برای اتصال قطعات جدا شده به دندان می‌تواند عوارض زیادی به همراه داشته باشد. کمترین عوارضی که ممکن است رخ دهد، درد و حساسیت بیشتر در دندان شکسته شما خواهد بود.

برای ترمیم دندان شکسته به کدام دندانپزشک مراجعه کنیم؟
برای مدیریت این مشکل، می‌توانید به یک دندانپزشک عمومی مراجعه کنید. همچنین، متخصصان ترمیمی و زیبایی دندان نقش بسیار مهمی در ترمیم دندان و بازگشت آن به حالت طبیعی ایفا می‌کنند. در صورتی که دندان آسیب عمقی دیده باشد و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی داشته باشد، به یک متخصص درمان ریشه نیز مراجعه باید شود.

برای ترمیم دندان شکسته به کدام دندانپزشک مراجعه کنیم؟

تفاوت درمان شکستگی دندان‌های قدامی و خلفی چیست؟
در تمام موارد شکستگی، اگر پالپ دندان آسیب دیده باشد، بدون توجه به موقعیت دندان (قدامی یا خلفی)، اولین مرحله درمان ریشه توسط یک متخصص اندونتیست یا اندودنتیست خواهد بود.

در صورتی که یک دندان به طور ناگهانی شکسته شود، اقدامات زیر را باید انجام داد:

  • بلافاصله دهان خود را با آب بشویید و دندان شکسته را در یک ظرف کوچک شیر، آب یا سرم نگهداری کنید.
  • در صورت خونریزی، با اعمال فشار بر روی منطقه مورد خونریزی، خونریزی را متوقف کنید. در صورتی که خونریزی بیش از حد استمرار دارد، به اورژانس مراجعه کنید.

اگر دندان شکسته، لبه‌های تیزی ایجاد کرده و ناراحتی زبان را به همراه داشته باشد، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • دندان شکسته را با آدامس، گاز یا موم بپوشانید تا لبه‌های تیز آن ناراحتی زبان را کاهش دهد.
  • در صورتی که درد شدیدی احساس می‌کنید، می‌توانید داروی ضد درد مصرف کنید یا از کمپرس سرد برای کاهش درد استفاده کنید.

دندان شکسته یا ترک خورده به طور خودبخود ترمیم نمی‌شود. در برخلاف استخوان‌های اسکلت بدن، دندان‌ها قادر به ترمیم خودی نیستند و برای ترمیم دندان شکسته باید از اقدامات پزشکی استفاده شود.

عدم ترمیم دندان شکسته می‌تواند به عوارضی منجر شود. در مواردی که شکستگی و ترک دندان به صورت ناچیزی باشد و شخص آن را تشخیص ندهد، خطری برای بیمار به وجود نمی‌آورد. اما در صورتی که شکستگی واضح باشد و بدون درمان رها شود، ممکن است ریشه دندان به علت پوسیدگی دچار آسیب شود.

عدم ترمیم دندان شکسته می‌تواند منجر به عفونت شود. با عدم ترمیم دندان شکسته، راه ورود آسان‌تر باکتری‌ها به ریشه دندان فراهم می‌شود زیرا در این ناحیه اعصاب و عروق خونی وجود دارند. پس از ورود عفونت به قسمت اعصاب دندان، فرد ممکن است با درد دندان شدید و حساسیت دندان‌ها مواجه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا