اخبارمعرفی درمان های دندانپزشکی

بهترین سن برای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یکی از بهترین راهکارهای جایگزینی دندان از دست رفته، در شرایطی است که فرد به هر دلیلی یک یا چند واحد از دندان‌های خود را از دست داده است. این راه حل دائمی و ایده‌آل با تبدیل فضای خالی دهان شما به یک دندان با ظاهری کاملا طبیعی، لبخندی زیبا و اعتماد به نفسی دوباره را به شما هدیه می‌دهد. اما آیا همه‌ی افراد در تمامی سنین، مجاز به کاشت ایمپلنت دندان هستند؟ بهترین سن برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟

بهترین سن برای ایمپلنت دندان
بهترین سن برای ایمپلنت دندان

آیا کاشت ایمپلنت دندان محدودیت سنی دارد؟

بله. زیرا قرار است تا در این فرایند تخصصی دندانپزشکی، پروتزی از جنس راکسالید یا تیتانیوم در استخوان فک فرد قرار بگیرد و به عنوان یک پایه (مشابه ریشه دندان) برای روکش دندان او عمل کند. به همین دلیل، فرد باید از نظر سنی، حداقل شرایط کاشت ایمپلنت دندان را دارا باشد.

منظور از این شرایط، رشد کامل استخوان فک، درک دقیق مفهوم ایمپلنت برای همکاری با دندانپزشک و توانایی مراقبت از ایمپلنت دندان است.

دلایل محدودیت سنی ایمپلنت دندان

کودکان و نوجوانان به دلیل رشد ناقص استخوان فک، کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان به حساب نمی‌آیند. زیرا در این سنین، استخوان فک هنوز در حال رشد و تغییر است و کاشت ایمپلنت می‌تواند به این فرآیند طبیعی آسیب برساند.

علاوه بر این، نوجوانان نیز ممکن است به دلیل عدم ثبات هورمون‌ها، در معرض خطر عفونت و پس زدن ایمپلنت باشند. به همین دلیل، معمولا توصیه می‌شود که تا پایان سن بلوغ و تکمیل رشد استخوان فک، صبر کرد و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت نمود.

مطالعه بیشتر
همه چیز درباره ایمپلنت دندان

البته فراموش نکنید که این محدودیت سنی مطلق نیست و باید توسط دندانپزشک متخصص و با توجه به شرایط هر فرد تعیین شود.

سن مناسب کاشت ایمپلنت

بهترین سن کاشت دندان به روش ایمپلنت

مناسب‌ترین سن برای جایگزینی دندان از دست رفته با روش ایمپلنت دندان، پس از سنین ۲۲ سالگی است. زیرا استخوان فک در برخی از افراد تا ۲۲ سالگی هم رشد می‌کند. به همین دلیل، بهتر است پس از عبور از سن ۲۲ سالگی و کسب اطمینان از تکمیل رشد استخون فک، نسبت به ایمپلنت کردن دندان خود اقدام نمایید.

عوامل موثر در تعیین سن مناسب کاشت ایمپلنت دندان

سن یکی از فاکتورهای مهم در تعیین زمان کاشت ایمپلنت است، اما تنها عامل نیست. علاوه بر این، سن به شکلی مستقیم یا غیر مستقیم بر عوامل دیگری مانند کیفیت و تراکم استخوان فک تاثیر می‌گذارد (و یا از آن‌ها تاثیر می‌پذیرد).

به همین دلیل، آگاهی از عوامل موثر در تعیین سن مناسب کاشت ایمپلنت دندان به شما کمک می‌کند تا اطلاعاتی تقریبی در خصوص مناسب‌ترین سن کاشت ایمپلنت را برای خود به دست بیاورید. هر چند که در نهایت، تصمیم‌گیری نهایی در خصوص این موضوع بر عهده دندانپزشک متخصص شما خواهد بود.

تعدادی از عوامل موثر و تاثیرگذاری که در انتخاب سن مناسب ایمپلنت دندان نقش دارند عبارتند از:

۱) رشد استخوان فک

یکی از اصلی‌ترین عوامل کلیدی در موفقیت کاشت ایمپلنت دندان، تکمیل رشد استخوان فک است. استخوان فک، قرار است پایه‌ای برای نگهداری ایمپلنت باشد. یعنی ثبات ایمپلنت دندان شما در آینده به کیفیت این استخوان وابسته خواهد بود.

از آنجایی که استخوان فک کودکان و نوجوانان (تا سنین ۲۲ سالگی) در حال تغییر و رشد است، این سنین شرایط مناسبی را برای کاشت ایمپلنت دندان برای شما فراهم نخواهد کرد.

مطالعه بیشتر
همه چیز درباره ایمپلنت دندان

ناپایداری ایمپلنت و عوارض ناخوشایندی مانند عفونت، پس زدن ایمپلنت و آسیب به ریشه دندان‌های مجاور از جمله عوارضی است که در صورت کاشت ایمپلنت روی استخوان فک تکمیل نشده به وجود خواهد آمد. به همین دلیل، معمولا توصیه می‌شود تا پایان سن بلوغ و تکمیل رشد استخوان فک، صبر و سپس اقدام به کاشت ایمپلنت نمایید.

عکس ایمپلنت دندان

۲) تراکم استخوان فک

به جز عامل رشد کامل استخوان فک، تراکم این استخوان نیز از فاکتورهای مهمی است که توجه به آن به انجام موفقیت آمیز ایمپلنت دندان شما منجر خواهد شد. اما منظور از این تراکم چیست؟

تراکم استخوان فک به میزان مواد معدنی (به خصوص کلسیم و فسفر) موجود در استخوان فک اشاره دارد. استخوان فک از دو بخش قشری (خارجی) و اسفنجی (داخلی) تشکیل شده است. تراکم استخوان در هر دو بخش قشری و اسفنجی برای نگهداری ایمپلنت و جلوگیری از لق شدن آن اهمیت دارد.

افراد در سنین پایین از تراکم استخوان کافی برخوردار نیستند. به همین دلیل، اگر تصمیم به کاشت ایمپلنت بگیرند، احتمالا مجبور به انجام جراحی پیوند استخوان نیز خواهند شد. البته عدم تراکم استخوان فک تنها به عامل سن ارتباط پیدا نمی‌کند و دلایل دیگری مانند استعمال دخانیات، مصرف بی رویه نوشیدنی‌های الکلی و کمبود ویتامین‌های بدن نیز باعث بروز این مشکل می‌شوند.

۳) سلامت عمومی

سلامت عمومی نیز به عنوان یکی دیگر از فاکتورهای کلیدی در موفقیت کاشت ایمپلنت دندان و تعیین سن مناسب این فرایند شناخته می‌شود. زیرا جراحی ایمپلنت یک فرایند تهاجمی است و بهبودی آن به یک سیستم ایمنی قوی نیاز دارد. به همین دلیل، فرد باید از سلامتی جسمی خوبی برخوردار باشد.

مطالعه بیشتر
پروتز دندان بهتر است یا ایمپلنت؟(تجربیات کاربران)

عواملی که می‌توانند سلامت عمومی فرد را تحت تاثیر قرار دهند شامل موارد زیر هستند.

  • بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و سرطان
  • سیگار کشیدن
  • مصرف مشروبات الکلی
  • سوء تغذیه
  • مصرف برخی داروهای خاص

وجود هرگونه مشکل در سلامتی شما می‌تواند فرایند کاشت دندان را به تاخیر بی‌اندازد. به همین دلیل، باید پیش از تصمیم گیری در خصوص ایمپلنت کردن دندان یا دندان‌هایتان از سلامتی جسمی خود اطمینان حاصل کنید. 

سایر عوامل موثر در تعیین سن کاشت ایمپلنت دندان

  • وضعیت لثه
  • عادت‌های دهانی
  • نیازهای فردی

کاشت ایمپلنت دندان در سنین کم

متخصصان دندانپزشکی باتجربه و ماهر معتقدند که کاشت ایمپلنت دندان در سنین پایین می‌تواند خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشد. زیرا استخوان فک در این سنین از استحکام کافی برای نگهداری از تجهیزاتی مانند فیکسچر، اباتمنت و روکش ایمپلنت دندان برخوردار نیست.

علاوه بر این در برخی از موارد، ممکن است دندان‌های فردِ نوجوان به دلیل مشکلاتی مانند ضربه و یا پوسیدگیِ ناشی از عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان با تغییراتی مواجه شود و همین امر باعث می‌شود تا ایمپلنت نتواند به‌خوبی با دندان‌های باقی‌مانده سازگاری پیدا کند.

به همین دلیل، توصیه اکثر دندانپزشکان متخصص برای کاشت ایمپلنت دندان، صبر کردن تا سنین بالای ۲۲ سال است. با این حال، اگر اصرار به انجام این فرایند دارید، بهتر است به یک دندانپزشک متخصص ایمپلنت دندان مراجعه نمایید.

یک دندانپزشک با تجربه می‌تواند پس از بررسی رشد و تراکم استخوان فک شما، امکان کاشت یا عدم کاشت ایمپلنت دندان را به شما اطلاع رسانی و یا در صورت عدم امکان انجام این فرایند، راهکارهای جایگزین را به شما ارائه نماید.

مطالعه بیشتر
بهترین هدیه برای مدیر در سال 1402

عوارض ایمپلنت دندان در سنین پایین

  • ناپایداری ایمپلنت
  • جا به جایی دندان‌های مجاور به دلیل عدم وجود فضای کافی برای رشد دندان
  • آسیب به ریشه دندان‌های مجاور
  • عفونت پایه ایمپلنت در استخوان فک
  • پس زدن ایمپلنت
  • بروز مشکلات سینوسی در فک بالا
  • ۸. تحلیل استخوان فک
سن مناسب ایمپلنت دندان چند سالگی است؟

کاشت ایمپلنت دندان در سنین بالا

هیچ مانعی برای کاشت ایمپلنت دندان در سنین بالا وجود ندارد. تنها مشکل احتمالی، عدم وجود تراکم کافی در استخوان فک افراد میانسال و مسن است که این مشکل با انجام جراحی پیوند استخوان برطرف خواهد شد.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید نرخ موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت دندان در افراد بالای ۶۵ سال در حدود ۸۵ درصد است که این آمار در فرایندهای دندانپزشکی، آماری بسیار خوب و بالا محسوب می‌شود.

چه کسانی نباید ایمپلنت کنند؟

به طور کلی افراد زیر، امکان کاشت دندان به روش ایمپلنت را نخواهند داشت:

  • تراکم استخوان نامناسب
  • سن کمتر از ۱۷ سال
  • استعمال دخانیات
  • بارداری
  • ابتلا به برخی از بیماری‌های خاص
  • قرار داشتن تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی
  • مصرف داروهای خاص

جهت مطالعه بیشتر درباره این موضوع می‌توانید به مقاله “چه کسانی نباید ایمپلنت کنند؟” از کلینک دندان پزشکی دکتر بنیانیان مراجعه کنید.

بهترین کلینک برای انجام ایمپلنت

بهترین کلینیک دندان پزشکی برای ایمپلنت دندان

کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان یکی از بهترین کلینیک دندانپزشکی شمال تهران است. این دندانپزشکی مفتخر است تا با حضور کادری برجسته از بهترین متخصصان، خدمات ایمپلنت را با بالاترین کیفیت به شما ارائه دهد.

متخصصان ما با سال‌ها تجربه و دانش، از جدیدترین تکنیک‌های ایمپلنت استفاده می‌کنند و به شما کمک می‌کنند تا دندان‌هایی طبیعی و مشابه یک دندان واقعی داشته باشید. برای دریافت نوبت به سایت دکتربنیانیان یا به آدرس ما واقع در تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی، پلاک ۲۲، واحد ۷ مراجعه نمایید.

مطالعه بیشتر
علت‌ زردی و لکه دار شدن دندان ها چیست؟ + آشنایی با روش های خانگی سفید کردن دندان

جمع بندی نهایی

بهترین سن برای ایمپلنت دندان حوالی ۲۲ سالگی است. با این حال، این سن با توجه به شرایط هر فرد تعیین خواهد شد و ممکن است در افراد مختلف با هم متفاوت باشد. معاینه کامل دندان‌های شما توسط یک دندانپزشک متخصص، به تعیین دقیق‌تر این سن و افزایش احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت دندان شما کمک خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا