بهداشت دهان و دندانمعرفی درمان های دندانپزشکی

آیا بلیچینگ عوارض نگران کننده ای دارد؟ + آیا بلیچینگ دندان به ترک سیگار کمک می‌کند؟

بلیچینگ دندان روشی برای از بین بردن بدرنگی دندان ها و سفید کردن آن ها می باشد که امروزه در دندانپزشکی زیبایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شاید دانستن عوارض هرکدام از تکنیک های زیبایی دندان برایتان مهم باشد تا بتوانید انتخاب درستی برای اصلاح طرح لبخند خود داشته باشید. به نظر شما عوارض این روش کدام اند؟ آیا در صورت بروز، دائمی خواهند بود؟ چگونه می توان آن ها را کاهش داد؟ در این مقاله به توضیح کامل پاسخ این سوالات و سایر اطلاعات لازم در این زمینه پرداخته ایم. با کلینیک دندانپزشکی زیبایی همراه باشید.

بلیچینگ (سفید کردن دندان) چیست و چگونه انجام می‌شود؟

به از بین بردن تغییر رنگی که در ساختار دندان‌ها یعنی مینای دندان ایجاد می‌شود، بلیچینگ گفته می‌شود. در حال حاضر دو روش مختلف سفید کردن دندان وجود دارد. اولین روش سفید کردن دندان تکنیکی است که بیمار می‌تواند به تنهایی از آن استفاده کند و مراحل آن به شرح زیر است:

دندانپزشک دهان بیمار را اندازه گیری می‌کند و یک قالب پلاستیکی از آن تهیه می‌کند که به دندان متصل شود. ماده‌ی سفید کننده در قالب مخصوصی که برای بیمار تهیه شده قرار می‌گیرد و بیمار این قالب را روی دندان‌های خود قرار می‌دهد تا حداقل ۶ تا ۸ ساعت در روز استفاده شود (ترجیحاً هنگام خواب). روند درمان تقریباً طی ۱ تا ۴ هفته پایان می‌یابد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله رنگ بندی لمینت دندان را بخوانید.

 بلیچینگ دندان

روش دوم بلیچینگ است که توسط دندانپزشک در کلینیک استفاده می‌شود. در روش بلیچینگ، داروی سفید کننده توسط دندانپزشک روی دندان قرار می‌گیرد. یک منبع نور فرابنفش برای مدت زمان مشخصی روی دندان نگه داشته می‌شود تا داروی سفید کننده فعال شود. وقتی بلیچینگ کامل شد، نتیجه بلافاصله قابل مشاهده می‌باشد.

مطالعه بیشتر
ایمپلنت ایرانی چیست؟ و ایمپلنت چه کاربردی دارد؟

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: فرق کامپوزیت و لمینت و روکش

هر دو روش ، تکنیک های موثری هستند. با این حال ، انتخاب روش درمان به درجه رنگ آمیزی ، سرعت انجام درمان و تصمیم دندانپزشک بستگی دارد.

چه عواملی باعث ایجاد لکه روی دندان ها می شود؟

لکه‌های ناخواسته می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. شایع‌ترین دلایل این موارد است:

  • – افزایش سن
  • – قهوه
  • – چای
  • – مصرف سیگار
  • – تروما
  • – پروتزهای قدیمی
  • – روکش دندان
  • – پر کردن نامناسب
  • – آنتی بیوتیک (تتراسایکلین) یا مصرف بیش از حد فلوراید در دوره رشد ، باعث تغییر رنگ ناخواسته در دندان ها می شود.
  • – لکه روی دندان ممکن است به دلیل ساختار دندان ایجاد شود. همچنین ممکن است به دلیل ضربه ای باشد که بر دندان وارد شده است.

عوارض بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ روش ایمن و کم تهاجمی می باشد، اما با این وجود ممکن است با عوارضی همراه باشد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

حساسیت دندان

حساس شدن دندان ها می تواند به دلیل تماس عاج دندان با مواد شیمیایی بلیچینگ به وجود بیاید. این حساسیت ممکن است هنگام انجام بلیچینگ و یا مدتی پس از انجام آن رخ دهد و موجب حساس شدن دندان ها به دمای سرد و یا گرم مواد غذایی و نوشیدنی ها می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله همه چیز در مورد بلیچینگ دندان را بخوانید.

بلیچینگ دندان

تحریک بافت لثه

هنگام انجام بلیچینگ، بافت نرم لثه بر اثر تماس با مواد سفید کننده دندان سفید می شود که پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، رنگ آن دوباره به حالت طبیعی خود برمی گردد. همچنین ممکن است در برخی افراد مقداری التهاب و قرمزی در لثه بوجود بیاید که نگران کننده نیست و با گذشت چند ساعت برطرف می شود.

مطالعه بیشتر
ارتباط سر درد و دندان درد

نتایج نامطلوب بلیچینگ

نتایج بلیچینگ تا حدودی به رنگ اصلی دندان های بیمار بستگی دارد. گاهی ممکن است دندان ها بیش از حد سفید شوند و یا بر اثر تیرگی زیاد لکه های موجود بر روی آن ها، تغییر رنگ ندهند. این نتایج موجب نارضایتی بیمار می شوند، اما بیمار نباید از این موضوع ناراحت شود، زیرا ماندگاری بلیچینگ دائمی نیست و رنگ دندان ها پس از ۶ ماه به رنگ طبیعی خود بازمی گردد.

آسیب به مینای دندان

در صورتی که از مواد بلیچینگ به درستی استفاده نشود، امکان آسیب رساندن به مینای دندان و یا از بین رفتن آن وجود خواهد داشت که این اتفاق برگشت ناپذیر خواهد بود، به همین دلیل توصیه می شود که حتما برای انجام کارهای زیبایی دندان ها به دندانپزشک متخصص ترمیمی و زیبایی مراجعه نمایید تا به نتیجه مطلوب و دلخواهتان بدون عوارض جبران ناپذیر دست یابید.

بلیچینگ دندان‌ها چه مدت سفید می‌ماند؟

سفید کردن دندان یا بلیچینگ در دندانپزشکی یک روش بسیار معمول است، اما در واقع یکی از رشته از دندانپزشکی زیبایی است. بیشتر افراد لبخند ایجاد شده با دندان‌های سفید را جذاب و سالم می‌دانند. به طور کلی، دندان‌های شیری سفیدتر از دندان‌های دائمی هستند. با افزایش سن، به‌مرورزمان رنگ دندان‌ها تیره می‌شوند. این تیرگی به دلیل تغییر ساختار مینای دندان با افزایش سن است. همچنین ممکن است دندان‌ها به دلیل رنگ‌دانه‌های باکتریایی و استفاده از دخانیات در معرض تغییر رنگ قرار بگیرند.

دندان‌های سفید با زیبایی در ارتباط مستقیم است. اما باید درک کرد که دندان‌های سفید اغراق‌آمیز طبیعی به نظر نمی‌رسند. انتخاب رنگ و تن طبیعی دندان یک روند جداگانه در سفید کردن دندان است.

 بلیچینگ دندان

مؤثرترین روش برای ترک سیگار، سفید کردن دندان‌ها نیست. با این حال، بلیچینگ دندان به ترک سیگار از طریق روحی روانی کمک می کند. بیمارانی که بعد از سفید کردن دندان‌ها تفاوت دندان‌ها را مشاهده می‌کنند، نمی‌توانند بی توجه باشند. پس از اثرات مثبت سفید شدن دندان‌ها، استعمال دخانیات باعث درگیری فکری و مشغولیت ذهنی بیماران می‌شود، بنابراین آنها قبل از سیگار کشیدن دوباره فکر می‌کنند. برخی از افراد بعد از بلیچینگ دندان، سیگار را ترک می‌کنند و یا به طور قابل توجهی استعمال دخانیات را کاهش می‌دهند.

مطالعه بیشتر
ایمپلنت کره ای چیست و مزایا و معایب آن کدام است؟

بلیچینگ دندان‌ها به طور متوسط ​​در یک ساعت در کلینیک دندانپزشکی انجام می‌شود. غالباً، مردم از این سفیدی کاملاً راضی هستند و نمی‌خواهند به حالت زرد و لکه‌دار قدیمی خود برگردند. ماندگاری بلیچینگ دندان بسته به عادات غذایی بیمار و مصرف دخانیات ممکن است بین  ۱۸ تا ۲۴ ماه و گاهی طولانی‌تر باشد.

علاوه بر نیکوتین؛ کافئین، سس‌ها و ویژگی‌های ژنتیکی باعث تغییر رنگ دندان می‌شوند. میزان رنگ آمیزی و زردی دندان به میزان مصرف چنین موادی مربوط می‌شود. به همین دلیل، در بیمارانی که عادت سیگار کشیدن دارند و نوشیدنی‌های کافئین دار مصرف می‌کنند، زردی و لکه روی دندان‌ها ایجاد می‌شود. سفید شدن دندان در بیمارانی که چنین عادت‌هایی دارند بیشتر از یک جلسه طول می‌کشد.

به این ترتیب، فردی که وقت و پول خود را صرف می‌کند، پس از سفید کردن دندان‌هایش نمی‌تواند به راحتی سیگار بکشد. شجاعت برای ترک سیگار با سفید شدن دندان‌ها افزایش می‌یابد. برخی از بیماران که از قبل قصد ترک سیگار را دارند اما جرئت آن را ندارند، پس از مراجعه به دندانپزشک و سفید کردن دندان‌های خود این عادت را کنار می‌گذارند.

مضرات سیگار کشیدن به دندان‌ها چیست؟

سیگار کشیدن و استعمال دخانیات برای دهان بسیار مضر است. این ماده علاوه بر ایجاد لکه‌های زرد روی دندان، آسیب‌های زیادی نیز به دنبال دارد. برخی از این آسیب‌ها به شرح زیر است:

  • – لکه‌های قهوه‌ای تیره روی دندان‌ها جمع می‌شود.
  • – التهاب با رنگ قرمز در کام ایجاد می‌شود.
  • – افزایش حساسیت و بیماری لثه
  • – بوی بد دهان به میزان جدی افزایش می یابد.
  • – اختلالات بافتی در دهان (ضایعات دهانی)
  • – عقب نشینی لثه‌ها
  • – سرطان دهان
مطالعه بیشتر
جرم گیری دندان چیست؟ + هزینه جرم گیری دندان

بررسی تاثیر نکات مراقبتی بعد از بلیچینگ بر عوارض آن

رعایت و انجام دستورالعمل هایی که دندانپزشک پس از انجام بلیچینگ به بیمار آموزش می دهد، بر کاهش عوارض آن تاثیر می گذارد. این دستورالعمل ها شامل موارد زیر می باشند:

رعایت بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان از مواردی است که نقش بسیار مهمی در ماندگاری بلیچینگ دارد. پس توصیه این است که به طور مرتب مسواک بزنید و از دهانشویه مناسب با تجویز دندانپزشک خود، استفاده نمایید.

ترک عادات مضر

عاداتی مانند کشیدن سیگار را ترک نمایید و همچنین مصرف زیاد و بیش از حد قهوه، چای و سایر نوشیدنی ها و مواد غذایی حاوی رنگدانه را محدود کنید. در غیر این صورت رنگ دندان ها سریع تغییر کرده و دوباره بدرنگ و زرد می شوند.

عدم مصرف مواد غذایی اسیدی، گرم و یا سرد

از مصرف مواد غذایی اسیدی خودداری کنید و همچنین خوردن مواد غذایی و نوشیدنی های سرد و یا گرم را بسیار محدود کنید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با بلیچینگ دندان آشنا شدید. همچنین از تاثیرات سیگار گشیدن با بلیچینگ دندان آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا بلیچینگ دندان برای تمام افراد مناسب می باشد؟

در صورتی که قصد استفاده از این روش را دارید، می توانید با دندانپزشک متخصص زیبایی با تجربه مشورت نمایید تا بتوانید اطلاعات صحیحی از ایشان دریافت کنید، زیرا انجام این روش برای تمام افراد مناسب نیست و در صورت عدم استفاده به جا، ممکن است به دندان آسیب بزند و یا نتایج مطلوبی حاصل نشوند و هزینه و زمان افرادی که از آن استفاده می کنند، هدر رود.

مطالعه بیشتر
رابطه‌ی بیماری‌های دندان و دیابت
آیا استفاده از مواد سفید کننده دندان بدون نسخه دندانپزشک مجاز است؟

گرچه این مواد بدون نسخه دندانپزشک قابل خریداری و مصرف می باشند، اما توصیه این است که برای انجام این کار در منزل وسوسه نشوید، زیرا ممکن است به دندان هایتان آسیب وارد شود. حتما برای سفید کردن آن ها و یا استفاده از این مواد با دندانپزشک زیبایی مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا