نماد سایت Dentist Community

استفاده از دهانشویه بعد از ایمپلنت

دهانشویه بعد از ایمپلنت

ایمپلنت نمودی از تکنولوژی نوین دندانپزشکی‌ست. جراحی ایمپلنت دندان یک فرآیند درمانی حساس است که نیاز به مراقبت‌های بسیاری پس از انجام آن دارد. در صورت عدم رعایت بهداشت و مراقبت نکردن ممکن است عوارض جدی چون عفونت گریبان‌گیر شما شود. دهانشویه‌ها همواره در ضدعفونی کردن فضای دهانی و حفظ بهداشت دهان و دندان نقش موثری را ایفا نموده‌اند. آیا پزشکتان مصرف دهانشویه را پس از ایمپلنت به شما توصیه نموده؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا درباره استفاده از دهانشویه پس از ایمپلنت اطلاعات بیشتری بدست آورید.

“ابتدای موضوع” ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندانی قطعه‌ای از فلز تیتانیوم است که به شکل پیچ استوانه مخروطی شبیه ریشه دندان فرم داده می‌شود. استخوان پس از دوره کوتاهی به ایمپلنت متصل می‌شود (اسئواینتگریشن) و قابلیت اتصال دندان را پیدا می‌کند. ایمپلنت‌های دندانی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته از یک دندان تا کلیه دندان‌ها و بصورت ثابت و متحرک قابل استفاده می‌باشد.

دندانپزشک هنگام ایمپلنت یا کاشت دندان یک پایه تیتانیومی هم اندازه با ریشه دندان بیمار را جایگزین ریشه از دست رفته می‌نماید. این پایه‌های تیتانیومی که با نام فیکسچر نیز شناخته می‌شوند کاملا با سلول‌های بدن سازگار هستند. در نتیجه نه تنها از لغزش و ایجاد صدا جلوگیری می‌کند بلکه به استخوان‌ها نیز آسیب وارد نمی‌شود. ممکن است پیش از ایمپلنت دندان نیاز به پیوند استخوان فک داشته باشید. اگر مایلید درباره چرایی و چگونگی انجام این پیوند بیشتر بدانید؛ مقاله‌ی پیوند استخوان فک پیش از ایمپلنت دندان را بخوانید.

هنگام ساخت ایمپلنت‌ها برای طبیعی به نظر رسیدن آنها به دقت و تمرکز بسیار زیادی نیاز است. همانطور که گفته شد ایمپلنت‌ها بهترین جایگزین ثابت و دائمی دندان‌های از دست رفته می‌باشند. ابتدا دندانپزشک ایمپلنت را درون استخوان فک جایگذاری می‌کند. سپس سلول‌های استخوان ساز شروع به استخوان سازی در سطح ایمپلنت می‌نمایند و پس از ۳ تا ۴ ماه ایمپلنت و استخوان فک با یکدیگر جوش می‌خورند. بعد از مدت زمان ذکر شده و جوش خوردن کامل استخوان فک و ایمپلنت، تاج و روکش دندان آماده شده روی پایه گذاشته می‌شود.

نکاتی درباره خوردن و نوشیدن پس از ایمپلنت دندان

بعد از ایمپلنت دندان چه چیزی نخوریم؟

 وجود لخته ی خون برای روند بهبودی بسیار اهمیت دارد و از بین رفتن آن می تواند عوارضی را برایتان به همراه داشته باشد. این غذا ها را در زیر برای شما بیان می کنیم:

  1. قند
  2. آجیل
  3. چیپس
  4. کلوچه
  5. استیک
  6. آب نبات
  7. پاپ کورن
  8. گوجه فرنگی
  9. غذاهای سفت
  10. نوشابه های گازدار
  11. نوشیدنی های الکلی
  12. نوشیدنی های بسیار داغ
  13. خوراکی های بسیار داغ، بسیار سرد و یا تند

طول دوران نقاهت ایمپلنت چقدر است؟

طول مدت دوره نقاهت بستگی به شرایط هر بیمار دارد چون وضعیت دهان، تعداد ایمپلنتها و محل کاشت آنها، سن و وضعیت سلامت عمومی همگی بر طول دوره بهبودی پس از کاشت ایمپلنت تاثیر می گذارند. به طور کلی میتوان گفت ۶ تا ۹ ماه طول می کشد تا استخوان کاملا رشد کرده و به ایمپلنت جوش بخورد و آماده اتصال روکش دندان شود.

“وسط موضوع” دهانشویه چیست؟

دهانشویه به نوعی از شوینده های شیمیایی دهان گفته می شود که از ترکیب چندین ماده بهداشتی و صنعتی، فرموله گردیده و جهت حفظ سلامت دندان ها و کاهش بروز پوسیدگی های دندانی و عفونت های خفیف تا شدید دهان و دندان از آنها استفاده می شود. مدت زمان استفاده از انواع دهان شویه ها بسیار مهم بوده و تحت نظر دندانپزشک برای بیمار تجویز خواهد شد.
پیش از هر چیزی باید توجه داشت که استفاده از تمامی دهانشویه ها از جمله دهانشویه مخصوص ایمپلنت، یک درمان کمکی و تکمیلی بوده و هرگز جایگزین مسواک و استفاده از نخ دندان نخواهد شد. مصرف دهانشویه پس از انجام ایمپلنت های دندانی به دلیل پیشگیری از تجمع باکتری های ایجاد کننده پوسیدگی اهمیت فراوان داشته و مانع از بروز عفونت و بیماری های لثه ای خواهد شد.

“انتهای موضوع” استفاده از دهانشویه بعد از ایمپلنت

دهان شویه ها از جمله محصولات بهداشتی پرطرفدار در برندهای متفاوت بوده و تاثیر بسیار زیادی بر کاهش هالیتوز یا همان بوی بد دهان، باکتری های موثر در پوسیدگی دندان ها و از بین بردن عفونت های قارچی، باکتریایی و آفت های دهانی خواهد داشت.

دهانشویه مخصوص ایمپلنت، نوعی از دهانشویه های مختلف بوده و جهت مراقبت‌های ثانویه پس از جراحی، مورد استفاده قرار می گیرد.

بنا به توصیه متخصصین و دندانپزشک ها، بهترین نوع دهانشویه مخصوص ایمپلنت، دهانشویه های فاقد الکل بوده و بهترین اثرگذاری را اعمال خواهند نمود. دهانشویه های درمانی به دلیل خاصیت پیشگیری و کاهش ایجاد پلاک های دندانی، پوسیدگی و عفونت های دندانی از گزینه های مناسبی بوده و نحوه صحیح استفاده از آنها، تاثیر بسیار زیادی بر پیشگیری و بروز مشکلات دهان و دندان پس از جراحی ایمپلنت خواهد داشت.

عوارض مراقبت نکردن از ایمپلنت پس از کاشت

اگر شما توصیه های دندانپزشک خود را جدی نگیرید و به آن ها عمل نکنید، دچار مشکلاتی متعددی خواهید شد.

سخن پایانی

در این محتوا درباره استفاده‌ی دهانشویه بعد از ایمپلنت خواندیم. یکی از نکات مهمی که در مورد دهانشویه ها باید دقت شود، تعداد دفعات و مدت زمان استفاده از آن است. در صورتی که عوارضی مانند سوزش مخاط دهان، گزگز و احساس درد و ناراحتی و یا تغییر رنگ دندان ها را احساس کردید به ایمپلنتیست مراجعه نمایید . پزشک ضمن بررسی موارد پیش آمده، دهانشویه مناسب را پیشنهاد خواهد داد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

خروج از نسخه موبایل