مطالب کاربردی درباره ارتودنسیمعرفی درمان های دندانپزشکی

فیکسچر چیست؟ + بررسی نحوه انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت

ایمپلنت دندان، قابل‌ اطمینان‌ ترین راه‌ حل برای جایگزینی دندان و حاصل آخرین تحقیقات و تکنولوژی‌ های روز دنیا می باشد. قرار دادن ایمپلنت دندان در فک، درمانی نه چندان سخت است که عارضه‌ ای درپی، ندارد. ایمپلنت دندان، نقش دندان‌ های اصلی را تا پایان عمر برای بیمار ایفا می‌ کند که از بین روش‌ های مختلف جایگزینی ریشه‌ دندان، ایمپلنت دندان، جایگزینی کامل محسوب می‌ شود. حال فیکسچر ایمپلنت، نقش بسیار مهمی در ایمپلنت دندان دارد. فیکسچر ایمپلنت، در فرآیند ایمپلنت و کاشت دندان مورد استفاده قرار می‌ گیرد که در استخوان فک، به عنوان ریشه‌ دندان از آن استفاده می‌ شود و جای ریشه‌ دندان افتاده‌ را می‌گیرد و به خوبی از دندان جایگزین شما پشتیبانی می‌ کند.


فهرست مطالب


فیکسچر ایمپلنت چیست؟

فیکسچرایمپلنت یکی از اجزای بسیار مهم و می توان گفت حیاتی ترین بخش از ایمپلنت است که در سال های گذشته به شکل میخ و امروزه به شکل پیچ طراحی شده است. این قطعه با استفاده از آلیاژ تیتانیوم در سایزهای مختلفی ساخته می شود و سازگاری بسیار خوبی با بدن دارد. علاوه بر سازگاری با بدن، مقاومت بالا در برابر خوردگی، نارسایی و نیز شرایط ترمودینامیک از سایر ویژگی های منحصربفرد آن است. در حقیقت، به دلیل تماس مستقیم فیکسچر با استخوان فک و لثه و اهمیت آن از ماشین های CNC که ضریب دقت بالایی دارند بهره گرفته می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله قیمت پلاک دندان را بخوانید.

انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت

فیکسچر در زیر لثه و داخل استخوان فک جای می گیرد و عملا در ظاهر پیدا نیست. اهمیت فیکسچر به اندازه ای است که بدون آن، ایمپلنت هیچ معنا و مفهومی ندارد. در حقیقت، فیکسچر استحکام و مقاومت طولانی مدت را در ایمپلنت تضمین می نماید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مواد مورد استفاده در دندانپزشکی را بخوانید.

مطالعه بیشتر
قیمت ایمپلنت دندان تهران (سال 1401)

کاربرد فیکسچر در ایمپلنت چیست؟

همانطور که در بالا هم ذکر شد، فیکسچر قطعه بسیار مهمی در فرآیند  ایمپلنت دندان به شمار می آید و می توان گفت نقش ریشه را برای پروتز ایفا می کند. در حقیقت، این قطعه در ساختار فک وارد شده و سایر قطعات را به خود متصل می نماید. دندانپزشک متخصص یا جراح دهان و دندان در مرحله اول و پس از اینکه ناحیه مورد نظر را با بی حسی موضعی، بی حس نمود، سوراخ کوچکی در استخوان فک بیمار ایجاد نموده و فیکسچر را مطابق با اندازه، طول و ضخامت مورد نظر در آن قرار خواهد داد.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: لیست تجهیزات دندانپزشکی

پس از آن با کاور اسکرو، روی آن را پوشانده و لثه را روی آن بخیه خواهد زد. معمولا مدت زمان مطلوب برای جوش خوردن فیکسچر به استخوان فک برای فک بالا و فک پایین به ترتیب ۵ و ۳ ماه خواهد بود. البته این مدت زمان عمدتا به جوش خوردن فیکسچر به بافت استخوانی بستگی دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ارتودنسی رنگی مشکی را بخوانید.

نحوه انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت چگونه است؟

یک اصل اساسی در انتخاب فیکسچر مناسب، این است که جراح باید در ابتدا بتواند پروتز نهایی را که قرار است روی آن، فیکسچر کار گذاشته شود را به خوبی تجسم کند و در واقع، از همان ابتدا باید پروتز نهایی طراحی گردد و مشخص گردد که این پروتز، چه تعداد از دندان‌ های از دست رفته را جایگزین می‌ کند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله جرم گیری دندان چیست را بخوانید.

انتخاب فیکسچر مناسب ایمپلنت

پس از آن، باید میزان تراکم استخوان در محل‌ های احتمالی جای‌ گذاری ایمپلنت، مورد معاینه قرار گیرد و در آخرین مرحله، تعیین سایز ایمپلنت باید انجام گیرد. بر اساس تحقیقات انجام شده، مشخص شده است که تعیین دقیق نوع و اندازه‌ فیکسچر ایمپلنت، بیشترین تاثیر را روی موفقیت آمیز بودن جراحی ایمپلنت داشته است.
انتخاب فیکسچر ایمپلنت با اندازه‌ مناسب، اهمیت بسیار زیادی دارد و عدم انتخاب مناسب آن، می‌ تواند موفقیت درمان بیمار را تحت الشعاع خود قرار ‌دهد. درمورد سایز های مختلف فیکسچر ایمپلنت، باید این موضوع را در نظر بگیرید که فیکسچر ایمپلنت‌ ها، هم از نظر قطر و هم طول با هم متفاوتند.

مطالعه بیشتر
خدمات دندانپزشکی زیبایی و درمانی اقساطی + قیمت ارتودنسی و ایمپلنت

در مورد قطر فیکسچر ایمپلنت‌ ها باید بگوییم که جراح با استفاده از عکس رادیولوژی و معاینه‌ دقیق بیمار، بهترین سایز را برای قطر فیکسچر ایمپلنت، انتخاب می‌ کند. نکته‌ مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که در نواحی با تراکم کم استخوان، جراح می‌ تواند از فیکسچر هایی با طول بیشتر استفاده کند تا بتواند در تراکم کم استخوان، ثبات بیشتری داشته باشد.

فیکسچرایمپلنت چه ویژگی هایی دارد؟

این پیچ سازگار با بدن در اندازه های مختلفی از نظر قطر، ارتفاع و شکل تولید می شود و از ویژگی های زیر برخوردار است:

– پوشش فیکسچر: پوشش فیکسچر یکی از روش های موثر در افزایش بازسازی استخوان است که سطح فیکسچر را با مواد مخصوصی پوشش می دهد.

– بافت سطح فیکسچر: بافت سطح این قطعه باعث منظم نگه داشته شدن میزان ارتباط سطحی میان ایمپلنت و استخوان می باشد. به طور کلی، سطح فلزی فیکسچریا کاملا صاف است و یا اینکه روی آن یک بافت غلافی وجود دارد تا سطح میکروسکوپیک را به صورتی منظم حفظ کند.

– ساختار فیکسچر: برای ساخت فیکسچر عمدتا از تیتانیوم ساخته می شود. گاهی جنس آن تیتانیوم خالص می باشد و در مواردی برای افزایش مقاومت و استحکام قطعه، فلزات دیگری نیز مانند آلومینیوم با آن ترکیب می شوند.

نحوه کاشت و استفاده از فیکسچرچگونه است؟

جراح دندانپزشک، بعد از اطمینان از حصول بی حسی موضعی در اثر تزریق داروی بی حسی، ابتدا اقدام به دریل کردن استخوان و ایجاد یک سوراخ کوچک در فک بیمار می‌ کند و فیکسچرمتناسب با فک بیمار از نظر اندازه، طول و ضخامت را در حفره‌ ایجاد شده قرار می‌ دهد. بعد از اینکه جراح، یک سوراخ کوچک را درون استخوان فک شما ایجاد کرد، فیکسچر که یک پیچ کوچک و محکم است را درون استخوان قرار می‌ دهد.

فیکسچر ایمپلنت، در نقش ریشه یا پایه‌ ایمپلنت شما عمل می‌ کند و در واقع، همان کاری را انجام می‌ دهد که ریشه‌ دندان‌ های واقعی شما انجام می‌ دهند؛ با این تفاوت که این ریشه، زنده نیست. 
پس از قرار دادن فیکسچرایمپلنت در داخل استخوان فک، شما باید منتظر باشید تا استخوان فک، طی فرآیندی، پایه‌ ایمپلنت را به خودش جوش بزند. فرایندی که طی آن، فیکسچر توسط بافت استخوانی فک احاطه می‌شود که جوش خوردن ایمپلنت به استخوان گفته می‌شود.

مطالعه بیشتر
درمان آپنه خواب با ارتودنسی

مراقبت های پس از کاشت فیکسچر چگونه است؟

پس از اینکه دندانپزشک متخصص فیکسچررا جایگذاری نمود، فرد باید به منظور جلوگیری از مشکلات احتمالی،  مراقبت هایی را لحاظ نماید:

– مسواک زدن بخیه ها: پس از جراحی، فرد باید دندان ها و اطراف بخیه ها را به صورت ملایم مسواک بزند و محلول آب گرم و نمک را غرغره نماید.

– مصرف آنتی بیوتیک: احتمال عفونت لثه پس از قرار دادن فیکسچر و بخیه زدن لثه وجود دارد و برای جلوگیری از آن باید فرد مطابق با دستورالعمل دندانپزشک از آنتی بیوتیک ها استفاده نماید.

– دوری کردن از فعالیت های سنگین: در صورتی که فرد فعالیت های سنگین انجام دهد، فشار زیادی وارد شده و بخیه ها در لثه باز خواهند شد و در پی آن خونریزی وجود خواهد داشت. از این رو، تا چند روز بهتر است که از فعالیت های سنگین خودداری شود و بیمار به اندازه کافی و برای تسریع در بهبودی استراحت کند.

هزینه فیکسچرایمپلنت چقدر است؟

به شکل کلی هزینه‌های مورد نیاز مربوط به خرید فیکسچرهای ایمپلنت، بسته به پارامترهای مختلف از جمله پوشش های مورد استفاده در سطح فیکسچر، جنس آلیاژ مورد استفاده در ساخت این قطعه، ابعاد و اندازه های این قطعه کاملاً متفاوت خواهد بود. امروزه بیشتر فیکسچرهای طراحی و تولید شده توسط شرکت های مختلف تجهیزات دندانپزشکی و دندانسازی، به شکل غلاف دار با ساختاری غیر مسطح بوده و توسط یک روکش غلاف دار به منظور افزایش و بهبود ارتباط فیکسچر با بافت استخوان فک و کاهش مدت زمان فرآیند جوش خوردن این قطعه به استخوان، پوشید خواهند شد.

مطالعه بیشتر
ایمپلنت دندان اقساطی در اصفهان+شرایط پرداخت و دریافت مشاوره رایگان

سخن پایانی

شما در این مقاله با فیکسچر آشنا شدید. همچنین از نحوه انتخاب و ویژگی های آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

کاشت ایمپلنت بلافاصله بعد از کشیدن دندان ممکن است؟

بله ممکن است و نتایح بهتری نیز به همراه دارد. زیرا جای خالی دندان حتی در مدت کوتاه می‌توان باعث تغییر شکل در ساختار فک و لثه شود.

کاشت ایمپلنت چقدر طول می‌کشد؟

عمل جراحی آن در یک جلسه قابل انجام است؛ با این حال مدت زمان بهبودی چند ماهه بعد از عمل برای ادغام کامل ریشه در استخوان فک لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا