
پیوند استخوان فک پیش از ایمپلنت دندان + فیلم پیوند استخوان فک
ایمپلنت دندان در چه شرایطی انجام میشود؟ در واقع ایمپلنت یک دندان دائمی جایگزین دندانهاییست که به هر دلیل از دست رفتهاند. اما باید دانست که اگر دندانی وجود نداشته باشد استخوان آلوئولار شروع به تحلیل رفتن می کند. به علاوه با هر بار جویدن استخوان فک نیز تقویت میشود. اما نبود استخوان آلوئولار، ممکن است منجر به تحلیل استخوان فک گردد. فکر میکنید ضرورت ابتدایی برای انجام ایمپلنت چیست؟ معرفی درمان های دندانپزشکی، میتواند به شما دید بازتری در اقداماتی اینچنین بدهد. ایمپلنت دندان متکی بر جوش خوردن استخوان با ایمپلنت دندان است و بدون وجود استخوان، امکان انجام ایمپلنت نیز وجود ندارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این پیوند آشنا شوید.
فهرست مطالب:
- تشریح شیوهی انجام پیوند استخوان
- انواع پیوندهای استخوان دندان
- عوارض احتمالی عمل پیوند استخوان فک
- مزایای پیوند استخوان فک
- نکات مهم پیرامون پیوند استخوان
- عوامل موثر بر هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت
- سخن پایانی
- سوالات متداول
تشریح شیوهی انجام پیوند استخوان
ابتدا برای انجام این عمل جراحی لازم است که یک متخصص پریودنتال خوب را شناسایی کنید. برای حل مشکل خود به آن مراجعه کنید. پزشک قبل از هرگونه اقدامی از استخوان فک با پرینتر سه بعدی دندانپزشکی دیجیتال یک اسکن داخل دهانی تهیه میکند. تا بتواند به طور دقیق وضعیت استخوان فک و موقعیت دندانها و ریشه شما را بررسی کند.
پس از انجام بررسی های لازم و شرح مراحل درمانی برای بیمار، یک وقت برای انجام عمل جراحی تعیین می شود. زمانی که بیمار برای انجام جراحی مراجعه می کند قبل از آنکه هرگونه عملی صورت بگیرد با استفاده از داروهای بیحسی موضعی ناحیه فک و صورت به طور کامل بی حس می شود تا بیمار چیزی از عمل جراحی متوجه نشود. برای دسترسی به ریشه دندان و استخوان فک نیاز است که بافت لثه شکاف داده شود و کنار کشیده شود. جراح این کار را با استفاده از ابزار مخصوص انجام می دهد.

زمانی که دسترسی به ریشه و استخوان امکان پذیر شد باید ریشه دندان کاملا تمیز شود. تا بتوان با استفاده از موادی که برای پیوند استخوانی استفاده می شود نواقص و ضایعات ایجاد شده در استخوان فک را بازسازی کرد. اگر روی این مواد پیوندی بسته نشود ممکن است که استخوان فک رشد کند و به داخل آن ورود کند. به همین دلیل برای جلوگیری از رشد استخوان درون این مواد از غشای سلولی برای پوشاندن روی این مواد استفاده میشود. بافت شکاف داده شده لثه را باید سر جای خود بر گرداند و از بخیه برای بستن آن استفاده کرد. اگر در هنگام انجام این جراحی اتفاقات ناخواسته به وجود نیاید ۱ ساعت زمان برای انجام آن پیش بینی می شود.
انواع پیوندهای استخوان دندان
- اتوگرافتها: این پیوند شامل استخوان از بدن خود فرد، مانند مفصل ران یا فک است.
- آلوگرافتها: این پیوند از استخوان شخص دیگری، معمولاً جسد استفاده میکند.
- زنوگرافتها: این پیوند شامل استخوان گونهی دیگر مانند گاو، خوک یا مرجان است.
- آلوپلاستها: این پیوند با مواد مصنوعی مانند فسفات کلسیم یا فسفوسیلیکات سدیم کلسیم (بیوگلاس) سروکار دارد.
عوارض احتمالی عمل پیوند استخوان فک
بعد از انجام پیوند استخوان فک، احتمال بروز عوارضی وجود دارد. بسیاری از آنها با انجام مراقبتهای خاصی که پزشک به شما آموزش میدهد قابل کنترل است.
- ناحیهای که جراحی صورت گرفته است کبود و متورم میشود. همچنین ممکن است تا کمی پس از عمل جراحی شاهد خونریزی و درد باشید.
- با اینکه شانس موفقیت در انجام این جراحی بسیار بالا میباشد اما در مواردی هم عدم موفقیت و پس زدن بدن مشاهده شده است.
- حساسیت دندانها به گرما و سرما یکی از عوارضی است که میتواند بروز کند. این عارضه تا مدتها بعد از بهبودی ادامه داشته باشد.
- ریشه دندانها بسیار حساس هستند و ممکن است که دچار پوسیدگی دندانی شوند.
مزایای پیوند استخوان فک
افرادی که میخواهند عمل پیوند استخوان در کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهند این سؤال را میپرسند که آیا عمل پیوند استخوان مزایایی به همراه دارد؟ از جمله مهمترین مزایایی که این عمل با خود به همراه دارد محکم و پایدار کردن استخوانهای فک است. وقتی عمل با موفقیت انجام شود، ایمپلنت دندان نیز بدون مشکلی در استخوان قرار خواهد گرفت.

وقتی استخوان فک شما قوی باشد و این عمل از طریق پیوند استخوان انجام شود، به این ترتیب مراحل ایمپلنت و بهبودی بعد از آن با سرعت بیشتری صورت میگیرد. فرد با پیوند استخوان و بعد از آن با کمک کاشت دندان میتواند به صورت مادامالعمر از دندانی دائمی برخوردار شود و مثل سایرین از خوردن غذا بدون نگرانی لذت ببرد.
نکات مهم پیرامون پیوند استخوان
- جهت جلوگیری از آلودگی استخوان گرافت معمولا از پیوند بافت نرم نیز استفاده می شود. زیرا بافت نرم مانع از آلودگی استخوان گرافت شده و سطح استخوان گرافت را می پوشاند.
- استخوان پیوند خورده در پیوند استخوان بایستی ثابت مانده و هیچ گونه حرکتی نداشته باشد. چرا که پیوند خوردن با استخوان مادر نیازمند گذر زمان می باشد. برای حل این مشکل از membrane در گرافت استخوانی استفاده می شود.
- موضع ترمیم شده با پیوند استخوان بایستی خون رسانی شود چرا که جهت ترمیم و پیوند با استخوان مادر خون رسانی به موضع بسیار مهم است . جهت این امر با سوراخ کردن موضع و قرار دادن فرز امکان خونرسانی به موضع را فراهم می کند.
- یکی از مواردی که منجر به شکست درمان پیوند می شود وجود عفونت در موضع ترمیم شده است. بایستی امکان ایجاد عفونت در موضع مورد نظر را کاهش داد. یکی از روش های کاهش احتمال عفونت استفاده دهانشویه است.
- موضع ترمیم شده نبایستی به آلودگی دچار شود. یکی از منابع آلودگی موضع تماس بزاق با موضع است که برای جلوگیری ازاین تماس بایستی بخیه کامل و صحیح موضع ترمیم صورت گیرد. جهت جلوگیری از آلودگی از آنتی بیوتیک نیز استفاده شود.
عوامل موثر بر هزینه پیوند استخوان برای ایمپلنت
پیوند استخوان یک عمل جراحی مهم محسوب میشود که عوامل مهمی در قیمت این عمل تأثیر میگذارند. مهمترین این عوامل به شرح زیر هستند:
- بیماریهای دهان و دندان: اگر فردی با داشتن بیماریهای دهان و دندان بخواهد که پیوند استخوان انجام دهد، ضمن پیوند باید درمانها و داروهایی که پزشک تجویز میکند را مصرف کند. این مهم هزینههای پیوند استخوان در کاشت ایمپلنت دندان را افزایش میدهد.
- عکسبرداری: قبل و بعد از عمل جراحی بیمار باید چند بار عکسهای مختلفی از دهانش و ناحیه جراحی شده را تهیه کند. اگر پزشک عکسهای بسیار تخصصی را بخواهد این موضوع باعث افزایش قیمت پیوند استخوان برای ایمپلنت میشود.

- دستمزد جراح دندانپزشک: برخی از دندانپزشکان با توجه به مهارتهای بالا و ابزارهای بسیار به روزی که دارند دستمزد بیشتری را از بیمار میگیرند. هزینه جراحیهایی که این متخصصان انجام میدهند نیز بیشتر خواهد بود.
- مواد مورد استفاده: یکی از فاکتورهای مهمی که روی افزایش قیمت عمل پیوند استخوان تأثیر میگذارد، استفاده از مواد مناسب است. برندهای مختلفی توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار میگیرند. شاید استفاده از برندهای ارزانتر به صرفهتر به نظر برسد، اما باید بدانید که بهترین متخصصان همواره بهترین مواد را از بهترین برندها برای پیوند استخوان در نظر میگیرند.
- پس زدن پیوند استخوان: گاهی اوقات ضمن موفقیتآمیز بودن عمل جراحی، بعد از مدتی بدن بیمار، پیوند را پس میزند. در این شرایط باید از استخوان فرد دیگری برای پیوند استفاده کرد. این مهم هزینههای پیوند را به دلیل انجام آزمایشهای مختلف، افزایش میدهد.
سخن پایانی
در این محتوا درباره پیوند استخوان فک پیش از ایمپلنت دندان خواندیم. نحوهی انجام، عوارض و مزایای آن را بررسی نمودیم و فهمیدیم چه عواملی بر این جراحی اثرگذار است. باید بدانید که در مرحله انجام عمل، دردی را حس نخواهید کرد چون دندانپزشک از بیحسی استفاده میکند. درد بعد از آن نیز با مصرف مسکنهایی که جراح تجویز میکند کاملا کنترل خواهد شد. پس نگران نباشید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
– دردی که چند روز پس از عمل ادامه دارد یا بدتر میشود
– قرمزی و افزایش تورم در اطراف لثه
– سوزن سوزن شدن یا بیحسی مداوم
همچنین ایمپلنتی که سست شده است که نشان دهندهی شکست پیوند استخوان قبلی است.
– مایعات گرم، مانند قهوه یا سوپ
– غذاهای سفت یا ترد مانند آجیل
– هرگونه فعالیت بدنی، مانند ورزشهای برخوردی، که ممکن است محل برش را در معرض خطر قرار دهند.
کل پروسه جراحی پیوند استخوان درمطب دندانپزشک و به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بسته به وسعت ناحیه درمان، زمان میبرد. دو هفته از زمان پیوند تا کشیدن بخیه های پیوند استخوان یا سینوس لیفت زمان لازم داریم و معمولا ۳ تا ۶ ماه زمان جهت داشتن یک استخوان خوب زمان لازم است.
معمولا اتوگرافت ها بهترین مواد برای پیوند استخوان هستند. زیرا این مواد بسیار استریل هستند و از هرگونه انتقال بیماری جلوگیری می کنند. همچنین این مواد از لحاظ موفقیت و جوش خوردن بسیار عالی هستند و به علت اینکه از بدن خود بیمار برداشته شده است ، سیستم های ایمنی با اینگونه مواد سازگاری دارند. البته معایب خاص خود را دارد که گفته شد.