همهی ما به دنبال این هستیم که لبخند زیباتر و جذابترین داشته باشیم. این مهمّ تا حد زیادی به دندانهای ما وابسته است. شما چه راهایی برای سفیدتر شدن دندانها میشناسید؟ معرفی درمان های دندانپزشکی گزینههای بسیاری به ما ارائه میدهد. راههای بسیاری چون لمینت و حتی سادهتر از آن یعنی بلیچینگ دندان وجود دارد. کامپوزیت دندان راهی برای یکفرم و یکدست نمودن دندانهاست. با کامپوزیتدندان شما میتوانید تغییر رنگهای اندک یا ترک و شکستگیهای دندانی خود را به سادگی بپوشانید. البته تا چند سال پیش کامپوزیت مادهای برای پر کردن دندان و یک مادهی ترمیمی محسوب میشد. با ورود کامپوزیت به دنیای دندانپزشکی زیبایی تحول بزرگی ایجاد شده و امکان داشتن لبخنید زیبا برای همه فراهم شد. اگر مشتاق هستید درباره کامپوزیتدندان بیشتر بدانید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- کامپوزیت چیست؟
- کامپوزیت دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
- معرفی انواع کامپوزیت دندان
- بررسی رنگ های مختلف کامپوزیت دندان
- کاربردهای کامپوزیت دندان چیست؟
- تأثیر کامپوزیت بر سلامت و زیبایی دندان چیست؟
- مراحل کامپوزیت دندان چگونه است؟
- کامپوزیت دندان برای چه افرادی کاربرد دارد؟
- مزایای استفاده از کامپوزیت دندان چیست؟
- معایب کامپوزیت چیست؟
- عوارض کامپوزیت دندان چیست؟
- طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟
- مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت چیست؟
- هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت حالت خمیری داشته که پس از قرارگیری روی دندان و متناسب با ابعاد آن، با نور مشخص با طول موج مخصوص سفت شده و قالب مناسب دندان ها می شود. بعد از قرارگیری کامپوزیت روی دندان ها می توان پولیش و صاف کردن کامپوزیت را انجام داد و زیبایی در حد دندان های طبیعی را فراهم نمود. موادی همچون آمالگام را در نظر بگیرید، این مواد سیاه بوده و هیچ گاه زیبایی در حد کامپوزیت را ندارند، با استفاده از کامپوزیتبرای درمان های دندانپزشکی، ترمیم دندان ها به همراه زیبایی برای آن ها فراهم می گردد.
کامپوزیت ها برای درمان شکستگی ها، اصلاح ارتفاع دندان ها، تغییر رنگ دندان و … کاربرد فراوان دارند، لمینت کامپوزیتی و روکش های کامپوزیتی کاربرد فراوان در درمان های ترمیمی و زیبایی دارند. این درمان با نام کامپوزیت ونیر یا ونیر کامپوزیت نیز شناخته می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لیست مواد مصرفی دندانپزشکی را بخوانید.
کامپوزیت دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
ابتدا باید مورد استفاده کامپوزیت برای درمان های مختلف دندانپزشکی مشخص گردد، دندانی که قرار است بر روی آن کامپوزیت قرار گیرد، باید کاملا تمیز و بدون جرم باشد. اگر دندان مشکلات این چنینی داشت یا خون و بزاق روی دندان ها بود، دندانپزشک در گام نخست اقدام به تمیزکاری دندان یا جرم گیری می نماید.
در گام بعدی برای کامپوزیت کردندندان، با استفاده از مواد اسیدی خاص روی سطح دندان را متخلخل کرده تا براحتی کامپوزیت به روی آن بچسبد و چسبندگی مناسبی داشته باشد. در مرحله پایانی کامپوزیت با استفاده از چسب مخصوصی روی دندان قرار می گیرد.
در گام بعدی با استفاده از نور با طول موج مشخص سفت شدن کامپوزیت انجام می گیرد. سپس برای ایجاد هماهنگی دندانکامپوزیت شده با سایر دندان ها از پولیش کردن استفاده می نمایند. درباره هزینه کنده شدن براکت ارتودنسی بیشتر بخوانید.
داشتن تجربه کافی دندانپزشک برای بدست آوردن زیبایی و استحکام بالای دندانکامپوزیت شده از اهمیت بالایی برخوردار است. فراهم شدن زیبایی برای دندان ها، سفید کردن دندان، استفاده از کامپوزیت به جای روش هایی نظیر ارتودنسی و … از مزایای این روش درمانی محسوب می گردد.
معرفی انواع کامپوزیت دندان
در ادامه به معرفی انواع کامپوزیت می پردازیم که در دندانپزشکی ها ارائه می شود:
کامپوزیت ونیر
کامپوزیت ونیر یکی از بهترین انواع کامپوزیت است که زیبایی بسیاری به دندانهای شما می بخشد. کسانی که دچار فاصله بسیار در بین دندان های جلویی هستند و یا دندان های جلوییشان ترک خورده است، از این روش برای زیبایی و تغییرات قابل توجهی استفاده می کنند. یکی دیگر از ویژگیهای خاص کامپوزیتونیر سفید کردن دندان ها است. بدون این که نیاز باشد دندان ها تراشیده شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله فرق لمینت با کامپوزیت را بخوانید.
ونیر دندان یا (Veneer) روکش های دندانپزشکی هستند که به منظور زیباسازی دندان ها و اصلاح طرح لبخند بکار میروند. ونیرها انواع مختلفی دارند اما دو تا از شناخته شده ترین ونیرهای دندانی لمینت دندان و کامپوزیتونیر هستند.
جنس ونیر کامپوزیت ها از همان مواد همرنگ دندان است که برای پر کردن دندان ها از آن ها استفاده می شود. در حالت کلی لمینت دندان و کامپوزیت ونیر ها با هم تفاوت هایی دارند. برای مثال هزینه و قیمت ونیر کامپوزیت ها معمولا از قیمت لمینت کمتر است.
- بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: دندان پزشک تجربی چیست
مواد کامپوزیتی دارای جنس و رنگ متفاوتی بوده و دارای دوام و استحکام متفاوتی نیز هستند. بنابراین برای اینکه کار زیبایی و ترمیم دندان شما دارای نتیجه مطلوب و دلخواهی باشد و همچنین استحکام و زیبایی در دندان ایجاد شود بهتر است از موادی که توسط شرکتهای معتبر دندانپزشکی ساخته میشوند استفاده کنید.
ماکروفیل یا دانه درشت
کامپوزیت ماکروفیل یا همان دانه درشت در چند دهه اخیر در خدمات دندانپزشکی حضور پیدا کرد. تفاوت آن با دیگر کامپوزیت ها این است که از ذرات ۱۰ الی ۱۵ میکرومتری تشکیل می شود. به همین خاطر، اجرای ماده کامپوزیتدانه درشت دوام و مقاومت بیشتری برای دندان ها به همراه دارد و شخص مدت بیشتری می تواند از آن استفاده مفید داشته باشد. اما تنها ایراد ماکروفیل، ترمیم بسیار سخت آن است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ایمپلنت لیزری چیست را بخوانید.
میکروفیل یا ریزدانه
کامپوزیتمیکروفیل نسبت به دانه درشت از ذرات کوچکتری برای پولیش دندان ساخته میشود و همین موضوع موجب شده است ظاهر دندان ها کاملاً صاف، یکدست و طبیعی بدست آید. اما در عوض دوام و استحکام کامپوزیت در این مدل کمتر است. البته ترمیم کامپوزیت میکروفیل بسیار سادهتر از کامپوزیت ماکروفیل انجام می شود.
کامپوزیت هیبریدی
این مدل کامپوزیت با ارائه ذرات مختلف استفاده گسترده تری در اختیار دندانپزشکان قرار داده است. برخی ذرات کامپوزیت هیبرید در اندازه ۱۰ الی ۱۵ میکرومتر هستند و برخی دیگر حتی به اندازه ۴۰ میکرومتر هم می رسند. همچنین اندازه ذرات مدل کامپوزیت میکرونانو هیبریدی کمتر از ۱۰۰ نانومتر در نظر گرفته شده است.برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله عکس وسایل دندانپزشکی همراه با اسم را بخوانید.
مزیت کامپوزیت های هیبریدی مقاومت بسیار خوب آنها در برابر ساییدگی و ضربه است. اما ممکن است بعد از مدتی متوجه شوید دندانهایتان به زیبایی روزهای اولیه خود نیستند و مجبور شوید خیلی زود به انجام ترمیم اقدام کنید.
نانو کامپوزیت
نانوکامپوزیت جزء کاربردیترین نوع کامپوزیت های درحال حاضر است که به منظور رفع مشکلات ایجاد شده در کامپوزیت های هیبریدی استفاده می شود. اندازه ذرات این مدل کامپوزیت حدود ۲۰ نانومتر است. که در برابر ساییدگی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهند. همچنین میتوان از نانوکامپوزیت برای رفع مشکلات دندان های عقبی هم استفاده نمود و نتیجه خوبی مشاهده کرد. قابلیت پولیش بسیار خوب نانوکامپوزیت موجب شده است مشکلات احتمالی کامپوزیت های هیبریدی را به راحتی برطرف کند.
بررسی رنگ های مختلف کامپوزیت دندان
رنگ کامپوزیت، به چهار دسته A B C و D تقسیم می شود که هر کدام از رنگ ها بر اساس شدت روشنایی در درجه بندی ۱ ۲ ۳ و ۴ قرار می گیرند. روشن ترین درجه شماره ۱ مشخص شده است.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: اسپری دندان درد کودکان
رنگ هر کدام از حروف به صورت موارد زیر بیان شده است:
- رنگ A: رنگ دندان قهوه ای مایل به قرمز رنگ
- رنگ B: قهوه ای مایل به زرد رنگ
- رنگ C: خاکستری
- رنگ D: رنگ دودی خاکستری مایل به قرمز
بهترین راهکار برای انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت انتخاب رنگ بر اساس رنگ طبیعی دندان است. البته سلیقه فرد هم در انتخاب رنگ کامپوزیتتاثیرگذار است.
کاربردهای کامپوزیت دندان چیست؟
اصلیترین کاربرد کامپوزیت ترمیم دندان است. حفرههای دندانی یکی از مشکلات بسیار رایج در دندانها است. آنها حفرههای کوچکی هستند که در اثر پوسیدگی دندان به دلایل مختلف روی سطوح دندانی ایجادشده و ظاهر دندانها را زشت و نامرتب میکند. این پوسیدگیهای دندانی به دنبال تولید اسید توسط پلاکها و باکتریهای دهان ایجاد میشوند و مینای دندان را فرسایش میدهد. یکی از کاربردهای کامپوزیت دندان، برای پرکردن همین حفرههای دندانی است. مواد کامپوزیتی بهراحتی میتوانند وارد این حفرهها شوند و آنها را بهخوبی پر کنند.
دیگر کاربرد کامپوزیت بهمنظور زیبایی لبخند و بهبود ظاهر دندانها است. کامپوزیت زیبایی دندانها را به ارمغان میآورد. برای ترمیم دندانهای شکسته یا دندانهایی که عاج آنها دچار سایششدهاست، از کامپوزیتها استفاده میشود. علاوه بر این بهمنظور ترمیم دندانهای شکسته، دندانهای فاصلهدار و دندانهای نامرتب هم کامپوزیتها کاربرد دارند.
کامپوزیت دندانشکسته یا کامپوزیتدندان فاصلهدار تنها برای اهداف زیبایی ظاهری نیست. این تکنیک جزئی از روشهای درمانی است و از آنها برای درمان دنداندرد و رفع مشکلات دهان و فک هم استفاده میشود. کاربرد مهم دیگر کامپوزیت حفظ دوام و سلامت دندانها است تا مانع پوسیدگیهای احتمالی بعدی شود.
دیگر کاربرد ترمیمی تکنیک کامپوزیت، کامپوزیت دندان کج و سایر بدشکلیهای دندان است. بهاینترتیب دندانها صاف و یکدستتر خواهند شد. در بعضی از افراد دندان قروچه باعث شکستگی دندان می شود.
کامپوزیت برای سفیدی دندان هم کاربرد دارد. از آن برای اصلاح نامرتبی دندانها هم استفاده میشود. از تکنیکهای کامپوزیتدندان میتوان برای روکشکردن تمام دندانها استفاده کرد یا اینکه تنها برای برخی از دندانها از این ترکیبات بهره برد. کامپوزیت دندان نیش، کامپوزیت دندان خرگوشی و کامپوزیتدندان جلو از جمله پرکاربردترینهاست.
تأثیر کامپوزیت بر سلامت و زیبایی دندان چیست؟
کامپوزیتهای دندانی در هر نوعی که باشند، تأثیر بسیار زیادی روی زیبایی ظاهری افراد خواهند داشت. آنها موجب افزایش اعتمادبهنفس افراد شده و زیبایی لبخند آنها را دو چندان میکنند. برای درک بهتر تأثیر دندان کامپوزیت شده در چهره فرد، بهتر است یک عکس قبل از کامپوزیت را با عکس بعد از کامپوزیتدندان مقایسه کنید تا به تأثیر این روش روی زیبایی چهره افراد پی برد.
اما همانطور که گفته شد، کامپوزیتهای دندانی تنها برای زیبایی ظاهری استفاده نمیشوند. علاوهبر زیبایی نمیتوان تأثیر کامپوزیت در افزایش سلامت دهان و دندان را انکار کرد. جلوگیری از شکستن دندانها، پیشگیری از فرسایش و پوسیدگی دندانی و رفع دنداندردهای ناشی از فاصله بین دندانها، از جمله این موارد است. خصوصا کامپوزیت دندانشکسته یا کامپوزیتدندان کج یا پوسیده، تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از شکستگی و خرابی دندانهای فرد خواهد داشت.
مراحل کامپوزیت دندان چگونه است؟
برای انجام کامپوزیتدندان چندین مرحله اساسی باید طی شود. در اولین قدم برای انجام این کار دندانها باید آماده شوند. آمادهکردن آنها شامل رفع مشکلات مختلف دندانها مانند ترمیم دندانهای جرمگرفته، درمان عفونتهای دندان و عفونت لثه و غیره میشود. درمان دنداندرد قبل از انجام کامپوزیت بسیار ضروری است.
کشیدن دندانهای معیوب، کانالکشی ریشه، پرکردن و سایر خدمات دندانپزشکی از جمله دیگر مواردی است که برای آمادهکردن دندانها ممکن است نیاز باشد. سفیدکردن دندانها هم در مواردی انجام میشود. درست است که یکی از کاربردهای کامپوزیت برای سفیدی دندانها است، اما در برخی مواقع پیش از اعمال روکشها دندانها را سفید میکنند.
مرحله بعدی برای انجام کامپوزیتدندان، اچ کردن مینای دندان است. در این روش از یک اسید برای سفتتر کردن دندانها (مینای دندان) استفاده میشود تا بهاینترتیب مواد کامپوزیت بهتر و مستحکمتر روی دندانها باند شوند. حال باید رنگ کامپوزیت مورداستفاده روی دندانها نیز انتخاب شود. رنگهای کامپوزیت دندان متفاوت است و باید از رنگ مناسب و سازگار با دندانها استفاده شود. برای مثال رنگ کامپوزیت دندان xbw یکی از رنگهای مورداستفاده در دندانپزشکیهاست
در خصوص رزین کامپوزیت، این ترکیبات بهصورت مستقیم روی دندانها اعمال میشوند. ابتدا چسب و مواد باندینگ روی دندانها اعمال شده و کامپوزیتدندان بهصورت لایهلایه روی دندانها قرار داده میشود. باتوجهبه سطح دندانهایی که به کامپوزیت نیاز دارند و دلیل انجام این کار، مراحل ترمیم انجام میشود. ترمیم و کامپوزیت دندان خرگوشی، بستن فاصله بین دندانها با کامپوزیت، کامپوزیت روی دندانشکسته، کامپوزیتدندان نیش و غیره هر یک مراحل ترمیم متفاوتی خواهند داشت. در مراحل نهایی نیز باید فرمدهی پایانی کار انجام شود تا مواد بهخوبی روی دندانها قرار بگیرد.
کامپوزیت دندان برای چه افرادی کاربرد دارد؟
تشخیص کامپوزیت کردن دندان ها با دندانپزشک است، دندانپزشک با توجه به شرایط دندانی فرد اقدام به درمان کامپوزیت می نماید و در موارد زیر عمدتا این درمان استفاده می شود:
- در مورد تغییر رنگ دندان ها بطوریکه روش هایی نظیر سفید کردن دندان ها دیگر جوابگو نیست.
- برای اصلاح ارتفاع دندان ها، کوتاه بودن دندان ها را می توان با کامپوزیت اصلاح نمود.
- شکستگی ها، لب پریدگی ها و موارد این چنینی نیز نیازمند بکارگیری کامپوزیت هستند.
- اصلاح ترتیب و کج بودن دندان ها، در میزان نامرتبی های جزئی استفاده از کامپوزیت بهتر از ارتودنسی و روش های دیگر است.
- پر کردن دندان ها، مخصوصا در دندان های جلویی که زیبایی آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است. در مواردی که از آمالگام برای پر کردن دندان ها استفاده می شد، سیاهی آن جلوه مناسبی نداشت، این در حالی است که جایگزینی کامپوزیت بجای آمالگام بسیار مناسب تر است.
- …
اگر فواصل بین دندان ها زیاد باشد، دیگر کامپوزیت گزینه مناسبی برای دندان ها به حساب نمی آید، باید از روش های دیگر نظیر ارتودنسی برای این امر استفاده کنند. همچنین کامپوزیت های مورد استفاده برای افراد باید بهداشت مناسب را برای آن ها رعایت نمود.
مزایای استفاده از کامپوزیت دندان چیست؟
در ادامه، برخی از مزایا استفاده از کامپوزیت دندان را بیان کردهایم. با مطالعه این قسمت، حتماً به پاسخ پرسش خود خواهید رسید.
- چون در این روش دندانها تراشیده نمیشوند یا در صورت نیاز به تراشیدن، میزان آن بسیار کم است (حدود ۰٫۳ میلیمتر)، پس به دندان (مینا و عاج) آسیب وارد نمیشود.
- کامپوزیت قابلیت ترمیم دارد؛ پس در صورت مشاهده آسیب دیدگی میتوانید آن را ترمیم کنید.
- ترمیم کامپوزیت، آسان و در مدت زمان کوتاهی امکانپذیر است.
- زمان انجام کار نیازی به استفاده از داروی بیحسی نیست؛ مگر برای دندانهای حساس و موارد خاص.
- کامپوزیت نسبت به لمینیت از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردار است.
- ظاهر آن مشابه شکل و فرم و رنگ آن مشابه دندان طبیعی است.
- به خاطر عدم استفاده از لابراتوار، خطا انسانی کاهش مییابد. علاوه بر کاهش خطا انسانی، در زمان و هزینه شما هم صرفهجویی میشود.
معایب کامپوزیت چیست؟
- گاهی اوقات به دلایلی از جمله: انجام ندادن مراقبتهای لازم یا پایین بودن کیفیت کامپوزیت، لازم است نسبت به تعویض کامپوزیت اقدام کرد.
- میزان براقیت و درخشندگی در بعضی از کامپوزیتها کمتر است اما میتوان روشهایی را برای افزایش براقیت و درخشندگی به کار برد.
- بعد از انجام کامپوزیت، باید نسبت به مسائل بهداشتی و رفتاری توجه بیشتری نشان داد.
- از دیگر معایب کامپوزیت دندان، میتوان به احتمال ایجاد لک و تغییر رنگ در کامپوزیتها اشاره نمود. البته با انجام پولیش دندان میتوان نسبت به رفع آنها اقدام کرد. گاهی این سوال برای افراد پیش میآید، که لمینت بهتر است یا کامپوزیت؟ تفاوت آنها در چیست؟ لینک آبی را دنبال کنید.
عوارض کامپوزیت دندان چیست؟
هر عملی دارای عوارض جانبی است و کامپوزیت دندان هم از این امر مستثنا نیست. اما در صورتی که برای درمان به یک پزشک متخصص و ماهر مراجعه کنید، دندانپزشک نیز از بهترین نوع کامپوزیت برای درمان دندانهای شما استفاده کند، به جرأت میتوان گفت این عمل، هیچ عارضه جانبی را به دنبال نخواهد داشت. از اصلی ترین عوارض روکش کامپوزیت تورم و آسیب لثه است. این عارضه در هنگامی اتفاق می افتد که کامپوزیت خوب بر روی دندان قرار نگیرد.
طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟
سؤالی که برای بسیاری از افراد پیش میآید، میزان دوام و طول عمر کامپوزیت دندان است. این که روکشهای کامپوزیتی تا چه مدت دوام داشته باشند و برای چه مدت زمانی روی دندانها بمانند به چند مورد بستگی دارد.
در درجه اول نوع ونیر کامپوزیت و میزان کیفیت و جنس آن اهمیت دارد. برای مثال همانطور که پیشازاین هم گفته شد کامپوزیت سارماکو و کامپوزیت ips از جمله بادوامترین و ماندگارترین کامپوزیتهای مورداستفاده در دندانپزشکی است. متریال مورداستفاده در دندانپزشکی مانند قلم موی کامپوزیت دندانپزشکی، رنگهای کامپوزیت دندان و متریال مورداستفاده برای باندینگ و آمادهسازی دندانها هم در تعیین عمر این روکشها اهمیت دارد.
مورد مهم بعدی در میزان دوام این کامپوزیتهای دندانی، میزان مهارت دندانپزشک است. دندانپزشک باید مهارت و تجربه کافی را داشته باشد تا بتواند باتوجهبه شرایط دندانها، بهترین کار را برای مراجعهکنندگان انجام دهد.
مراقبتهای بعد از کامپوزیت کردن دندانها هم اهمیت زیادی دارد. برای مثال در خصوص عمر کامپوزیت دندانهای جلو، گاز نزدن مواد غذایی سفت و رعایت بهداشت دهان و دندان در میزان ماندگاری این روکشها بسیار مؤثر خواهد بود.
مراقبت های لازم بعد از کامپوزیت چیست؟
- پس از درمان در صورت حساسیت دندانها به سردی، گرمی و یا مواد غذایی سفت و سخت، نیاز به نگرانی نیست و امری طبیعی میباشد و با گذشت زمان به مرور بهبود مییابد.
- پس از اتمام کار، تا چند ساعت باید از خوردن مواد غذایی به خصوص مواد غذایی سخت و یا رنگی، پرهیز کرد. پس از آن نیز رژیم غذایی باید رعایت شود و از گاز زدن مواد غذایی سخت مانند سیب پرهیز شود.
- بهداشت فردی را به هیچ عنوان نباید فراموش کرد.
- از مصرف افراطی نوشیدنیهای رنگی مثل قهوه بپرهیزید.
- پرهیز از استعمال دخانیات، زیرا در طولانی مدت اثرات مخربی روی کامپوزیت خواهد گذاشت.
یکی از مشکلات افرادی که کامپوزیتونیر کرده اند این است که بین دندانهایشان زرد می شود. علت این موضوع می تواند پالیش نامناسب بین دندانها باشد. در واقع بین دندانها هم بایست مثل سطح رویی دندان خوب پالیش و صاف شود تا بعدها دچار رنگ پذیری نشود. یکی از ابزارهای پالیش کامپوزیت در ناحیه بین دندانها، نوارهای پرداخت کامپوزیت است. از دیگر مورادی که میتواند باعث ترک کامپوزیتها و اسیب به آنها شود دندان قروچه میباشد. اگر یکی از افرادی هستید که عادت به دندان قروچه دارید، درباره دندان قروچه و علل و عوارض آن بیشتر بخوانید.
هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟
حجم کامپوزیت بکار برده شده، نوع برند مصرفی، تعداد دندانکامپوزیت شده و … از جمله مواردی است که در تعیین قیمت نهایی کامپوزیت تاثیر فراوان دارد. دستمزد خود دندانپزشک نیز بر قیمت نهایی کامپوزیتتاثیر دارد. اگر دندانی دچار نقص یا عیب احتمالی باشد، باید در گام نخست این نقص برطرف شده، سپس اقدام به کامپوزیت کردن دندان ها نمود. هزینه کامپوزیت با هزینه ترمیم های تکمیلی مجزا حساب می شود. برای کامپوزیت کردن دندان های خود مرکزی را انتخاب نمایید که بهترین برندها را با قیمت مناسب برای دندان های شما اجرا نماید.
اگر قصد کامپوزیت کردن دندان ها را دارید، در گام نخست بهتر است دندانپزشکی مجرب در این حوزه و سایر حوزه های دندانپزشکی بیابید. تخصص و تجربه دندانپزشک در این مورد بسیار مهم است. دندانپزشک مجرب بایستی از بهترین متریال مصرفی برای کامپوزیتدندان های فرد استفاده نماید. در دندانپزشکی دکتر سعید کریمی خدمات زیبایی دندان از جمله کامپوزیت کردن دندان ها با برترین برندهای موجود با قیمت مناسب انجام می گیرد.
سخن پایانی
شما در این مقاله با کامپوزیتدندان آشنا شدید. همچنین از مراحل انجام کامپوزیت و مزایا و معایب آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
بله در جهت عکس! کامپوزیت از پوسیدگی دندان ها به خوبی جلوگیری می کند. البته این شرایط در حالی است که بهداشت دهان و دندان کاملا رعایت شود.
روش زیباسازی دندان بر اساس شرایط شخص انتخاب میشود. گاهی اوقات دندان پزشک ترجیح میدهد از کامپوزیت استفاده کند و گاهی وقت ها از لمینت. در صورتی که دندان های شما دچار شکستگی زیاد باشد و بیش از حد با تغییر رنگ دندان ها مواجه باشید، لمینت سرامیکی گزینه بهتری است.